14.11.2019

TEKİROVA'DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI YAPILDI

13 Kasım 2019 Çarşamba günü saat: 14'de Tekirova Merkez Camii bahçesinde Kemer Müftülüğünce, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle, "Peygamberimiz (s.a.v.) ve Aile " konulu, Kumluca Müftüsü Hacı KAHRAMAN'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenlendi. Program; Tekirova Cumayeri Camii İ.Hatibi Zekai YILMAZ'ın Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Kemer Müftümüz Recep BALABAN'ın açılış konuşmasıyla program devam etti. İlçe Müftümüz konuşmasında;Başkanlığımız öteden beri özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu çerçevede 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası'nda "Peygamberimiz ve Aile" temasının ele alınmasının kararlaştırıldığını, İlçe Müftülüğü olarak, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde söz konusu temayı bütün yönleriyle işlemeyi amaç edindiklerini, Kemer Merkez, Göynük ve Tekirova mahallerinde konferanslar düzelediklerini İlkokul, Ortaokul ve Liselerde tema ile ilgili şiir okuma, şiir ve kompozisyon yazma yarışmaları düzenlediklerini, bunun yanısıra sabah namazı aile buluşmaları tertip ettiklerinden bahsetti. Kumluca İlçe Müftüsü Hacı KAHRAMAN, Peygamberimiz (s.a.v.) ve Aile konulu konferansında;  aile ilişkilerinde Hz. Peygamber (s.a.v.) 'in örnekliğinden, aileyi ayakta tutan ahlâki değerlerden ve eşlerin birbirlerine karşı sorumluluklarından bahsetti. Programa vatandaşlarımız ve öğrencilerden 100 kişi iştirak etmiş olup, dua ile program sona ermiştir.