11.11.2019

Huzur Camii'nde Mevlid Kandili Programı ve "Peygamberimiz (s.a.v.) ve Aile "Konulu Konferans Düzenlendi.

2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Kemer Müftülüğünce 8 Kasım 2019 Cuma günü Mevlid Kandili akşamı Huzur Camii'nde Mevlid Kandili Programı düzenlendi. Program; Akşam namzının kılınmasının ardından Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile başladı. Emekli İ.Hatip Musa KAPSİN'in velâdet bahrini okumasının ardından ilahi okunmasıyla devam etti. Kemer Müftüsü Recep BALABAN  vaz-ı nasihatte bulundu. İlçe Müftüsü BALABAN vaazında; Peygamber efendimiz (s.a.v.) in hayatından aile ile ilgili kesitler sundu. O'nun aile ilişkilerindeki örnekliğinden bahsetti. Yatsı namazının ardından, Merkez Camii M. Kayyımı İsa HANCIOĞLU'nun Okuduğu Emenerrasülü 'den sonra program Kemer Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu öğrencilerinin okuduğu ilahilerle devam etti. Akabinde Antalya İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL, Peygamberimiz (S.A.V.) ve Aile konulu konferanslarını sundular. Osman DEMİREL, Konferansında; Peygamber Efendimizin (s.a.v.) in aile hayatına değindi.  Hâne-i Saâdetin bir ferdi olarak Allah Rasülünün örnekliğinden, aileyi ayakta tutan ahlâki değerlerden bahsedip, aile ve mahremiyet konularından, aile içi görev ve sorumluluklardan bahsetti.  Konferansın ardından İlçe Müftüsü Recep BALABAN Personel ve öğrenciler tarafından okunan 36 adet hatmi şerifin duası yapıldı. Kemer Müftüsü yapmış olduğu duada Başta Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) olmak üzere tüm Peygamberlere, tüm Şehitlerimize, vefat Gazilerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza rahmet dileyip dua etti. . Duanın ardından, Sakal- Şerif cematimizin ziyeretine açıldı. Programa ilgi oldukça fazlaydı. Programa başta Kemer Kaymakamımız Murtaza DAYANÇ, daire âmirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı. Mevlid Kandili Haftası Kemer Müftülüğünce 16 Kasım 2019 tarihine kadar çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.