11.11.2016

KEMER MÜFTÜLÜĞÜNCE 2016 YILINDA YAPILAN FAALİYETLER

2016 YILI KEMER MÜFTÜLÜĞÜ FAALİYETLERİ

2016 Yılında İlçemizde Göynük. Aslanbucak, Kuzdere ve Huzur Kur'an Kurslarında 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu aılmış olup, en kısa zamandada 2016-2017 yılı Eğitim- Öğretim yılı 2.dönem de Tekirova, Çamyuva, Kuzdere ve Aslanbucak ta 4 tane daha 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu hizmete girecektir.

2011 yılında İlçemizde 3 tane olan olan C grubu Kur'an Kursu sayısı ilerleyen yıllarda 6'ya ve 2016 yılında da 4 tane daha C grubu Kur'an Kursu açılmak suretiyle İlçemize bağlı 10 tane C Grubu Kur'an Kursu şu an hizmete devam etmektedir. 2016 yılı içinde en kısa zamanda  Aslanbucak Mahallesinde  15 Temmuz Şehit Ömer Halisdemir Kız Kur'an Kursu adında 1 adet daha C Grubu Kur'an Kursu hizmete girecektir.

İlçemizde ihtiyaç odaklı Çıralı, Çamyuva, Çamyuva Böğürtlenözü ve Göynükte olmak üzere 4 adet D Grubu Kur'an Kursu açılmıştır.

2016 yılında yapımına başlanan Halil  Kale Cami, İmam Hatip Lisesi uygulama Cami, Ovacık Soğukcasu Cami inşaatlarının kaba inşaatları bitmiş olup, ince işlerine geçilecektir. Bununla beraber;  Kemer Müftülük sitesi ve  bünyesinde Cami, Yatılı Hafız Kur'an Kursu, Konferans salonu ve çok amaçlı kullanım alanları da bulunan  inşaat devam etmekte olup kaba inşaatı bitmiş, ince işlerine başlanacaktır.

Yine; Kemer İlçemizde Kemer Devlet Hastanesinde bir mescit, Tekirova' da Çaybaşı Mescidi adında bir Mescit açılmıştır. Bunun yanı sıra; Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Göynük Fen Lisesi, Göynük Ünal Aysal Anadolu Lisesi, Kemer Lisesi, Kemer Anadolu Lisesi, Kemer Turizm Teknik ve Anadolu Lisesi ve Hakkı SAYGAN Ortaokulunda öğrencilerimizin istifade etmesi için mescitler açılmıştır.