05.04.2017

Antalya-Kemer,Şırnak ve Cizre Din Görevlileriyle Kardeşlik Köprüsü

ANTALYA –KEMER, ŞIRNAK VE CİZRE DİN GÖREVLİLERİ ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ Güneydoğu vilayetlerinde yaşanan terör olaylarında birçok şehit verilmiş, şehirler tahrip olmuş, birçok mabet yıkılmıştı. Bu dramlar yaşanırken ister istemez din görevlileri de kendi hisselerine düşen paylarını almışlardı. Aralarında aileleri, çocukları zarar görenler, yakınlarını kaybedenler, evleri yıkılıp harabeye dönenler vardı. Görev yaptıkları, yapımında emek verdikleri nice camiler içinde ibadet edilemez hale gelmiş, Kur’an kursları eğitim öğretime ara vermek zorunda kalmıştı. Allah’ın evleri kötü emeller için adeta karargâh haline getirilmiş, kitaplar yakılıp tarihi eserler tahrip edilmişti. Din görevlilerinden bazıları, cemaatlerinden mahrum kalmışlar, zaman zaman ezan okuyamamışlar, taşınmak zorunda kalmışlardı. Yaşanan bu acı olaylar elbette onları da etkilemiş, bazılarında yüksek boyutlarda travmaya neden olmuştu. Bölgede yaşanan bu acı olaylardan sonra, onlara bir geçmiş olsun demek, dertleriyle hem hal olmak, çekilen sıkıntıları paylaşmak ve o günleri unutturup gönüllerdeki kardeşliği pekiştirmek maksadıyla,Kemer Müftülüğümüz, Kemer’imizin Göynük Mahallesindeki 5 yıldızlı Vogue otelde 31 Mart ve 4 Nisan 2017 tarihleri arasında 180 kişinin katılacağı bir tatil programı hazırlanmıştır. Şırnak, Cizre, Sur, Silvan ve Nusaybin olmak üzere 1 İl ve 4 İlçe din görevlilerinin tatil programına davet edilmiş, Ancak; Sur, Silvan ve Nusaybin İlçeleri, tatil programına katılamayacaklarını bildirmişlerdir. Programa; Şırnak İli ve Cizre İlçesinden, Müftü, Müdür, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri olmak üzere 75 kişi katılmıştır. Tatil programında; 1. gün, Kemer’in turistik yerleri gezdirildi. 2. gün, 1 Nisan 2017 Cumartesi günü İl Müftüsü Osman ARTAN ve İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL ve Kemer Müftüsü Ayhan ERMİŞ’in de iştirak ettiği ve her iki bölge din görevlilerinin de katıldığı Kemer Huzur Cami Konferans salonunda birlik, beraberlik ve kardeşlik konulu bir konferans düzenlendi. Konferans; Cizre din görevlilerinden Hamza ATIŞ’ın Kur'an tilaveti ile başlandı. Kemer Müftüsü Ayhan ERMİŞ açılış konuşması yaptı. İlçe Müftüsü Ayhan ERMİŞ konuşmasında; misafirlerine “Hoş geldiniz” derken, onlara davete icabet etmeleri sebebiyle teşekkür etti, Bu program ile, hedeflerinin doğu ile batı arasındaki kardeşlik köprüsünü sağlamlaştırmak olduğunu söyledi. Cizre Müftüsü Selahaddin YILMAZ da Kemer din görevlilerinin kalplerinin beş yıldızlı olduğuna dikkat çekti. Ayrıca; gerçek anlamda kardeşliğin tesisinin Diyanet kadrolarının çalışmaları neticesinde sağlanabileceğine vurgu yaptı. Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN ise; konuşmasında; görev hayatı süresince genellikle Antalya civarında kaldığını, rotasyon sebebiyle Van'a tayininin çıktığını, gidip gitmeme hususunda tereddütler yaşarken, gittiğini ve burada görev yaptığı dört yıl süresinde güzel günler yaşadığını, dostlar kazandığını ve günde birkaç kez Van’dan dostları ile görüşmeyi sürdürdüğünü belirtti. Bölgesi ezansız kalmasın diye, camide yatıp ezan okumaya devam eden görevlilere şükranlarını iletti. Program; Antalya İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL’in yaptığı dua ile sona erdi. 3. gün, Kemer 3 adalara yat gezisi düzenlendi. 4. gün, Antalya’nın turistik yerleri, tarihi camileri ve düden Şelalesi gezdirilip, misafirler, memleketlerine uğurlandılar.