10.10.2019

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Her yıl 1-7 Ekim Tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası İlçemizde de bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesinin de katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında emekli olan din görevlileri ziyaret edildi, Ülke genelinde olduğu gibi Antalya ve İlçe genelinde de tüm Cami ve Kuran Kursu görevlilerimizce yüzlerce fidan dikimi yapıldı. 04.10.2019 tarihinde Cuma günü İlçe Müftüsü Ahmet BAYER riyasetinde İlçe Vaizi ve Merkez din görevlileri ile birlikte ekip halinde Kaş Devlet Hastanesinde hasta ziyaretleri yapıldı. 04.10.2019 tarihinde Cuma günü saat 11:00'e kadar Ülkemizin  birliği, bütünlüğü, istikbali uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz, Din görevlilerimiz, Kur’an Kursu, Cami ve müştemilatının yapımı, bakımı, onarımı vb. işlerin yapılması hususlarında hizmeti geçen hayırsever vatandaşlarımızdan vefat edenlerin ruhlarına bağışlamak üzere hatimler ve Mevlid-i Şerif okundu. İlçe Müftülüğü Toplantı salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih OKUMUŞ tarafından İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara ‘’İmamette Yaygın Hatalar’’ konulu, Kur’an Kursu Öğreticilerine ise ‘’Kur’an Öğretim Teknikleri’’ konulu seminer verildi, ayrıca seminer sonrası Müftülüğümüzce '' Her Yeni Bir Ay Yeni Bir Bakış'' ismiyle başlatılan proje kapsamında ‘’Cami ve Hayat’’ isimli kitap personele kazandırıldı. Kaş Kaymakamı Ulaş AKHAN, İlçe Müftüsü Ahmet BAYER, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali EVREN,   Çeşitli Parti ve  Kurum İdarecileri, Meclis Üyeleri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliklere, Ülkemizin seçkin hafızlarından İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin TOPCUOĞLU, Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus BALCIOĞLU, Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem NALBANT ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih OKUMUŞ tarafından 08.10.2019 tarihinde Patara Meclis Binasında, 09.10.2019 tarihinde ise Kaş Antik Tiyatroda Kur'an Ziyafeti programı gerçekleştirildi. 09.10.2019 tarihinde Kaş İnceboğaz Plajı Belediye Sosyal Tesislerinde tüm din görevlilerine, emekli din görevlilerine ve hayırsever vatandaşlara yemek ikram edildi. 10.10.2019 tarihinde sabah saat 06:00 da Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi, Ülke geneli tüm Camilerde olduğu gibi, Kahraman Ordumuzun Sınır ötesine gerçekleştirdiği Barış Pınarı herakatı için Fetih Suresi okunarak dualar edildi.

10.10.2019 tarihinde Müftülüğümüzde görevli personeller ve program için gelen misafirlerimiz ile birlikte moral, motivasyon, birlik, beraberlik ve kaynaşma sağlanması adına tekne turu düzenlendi.