25.02.2019

2019 Yılı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı(MBSTS) Bilgilendirme Duyurusu

Başkanlığımız personeline yönelik Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

MBSTS, Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı uyarınca;

1. ​​​​Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği,
  2. Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların ilk defa naklen atanmaları,
  3. Kariyer basamaklarında yükselmeler,
  4. Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için müftü, vaiz ve eğitim görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri için,

Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyen personele yönelik yapılmaktadır.

I- BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli personel olarak çalışıyor olmak.

II- SINAV İLİŞKİN HUSUSLAR

1. Sınav başvuruları, 19 Şubat - 28 Şubat 2019 tarihlerinde ÖSYM tarafından alınacaktır.
  2. Sınav başvurularının alınması, sınav ücreti, sınav tarihi ve yeri, sınav sonucu ve itirazlar, sınav konuları ve kaynaklar ile sınava ilişkin diğer tüm hususlar ÖSYM tarafından ilan edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı duyurusunda ve “2019 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2019-DİB-MBSTS) Başvuru Kılavuzu"nda yer almakta olup sınava katılmak isteyenler bu duyuru ve başvuru kılavuzunda yer alan usul ve esaslar çerçevesinde sınavla ilgili işlemlerini yürüteceklerdir.
  3. Sınava katılmak isteyen Başkanlığımız personeli sınav duyurusu ve “2019 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2019-DİB-MBSTS) Başvuru Kılavuzu"na ÖSYM resmi internet sitesinden veya https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DIBMBSTS/kilavuz19022019.pdf linkinden ulaşabileceklerdir.

İlgililere duyurulur.

D.İ.B. İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ