26.09.2018

Turgut TOPALOĞLU

İlçe Müftüsü

18/12/1974 tarihinde Erzurum Merkez Dadaş Köyünde dünyaya geldi. İlkokulunu köyünde tamamladı. İlk dini öğrenimini Dadaş Köy Cami Kur’an Kursunda aldı. Bu eğitimini lise öğretiminin sonuna kadar devam ettirdi.  1985 Yılında kaydolduğu Erzurum İmam Hatip Lisesinden 1992 yılında mezun oldu. 1992 yılında Üniversite sınavlarında başarılı olan hocamız Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. İstanbul’da Üniversite yıllarında çeşitli Hocalarından Kurân-ı Kerim Tilavet ve Tashihi Huruf, Arapça, Tefsir, Hadis ve Fıkıh konularında sürekli dersler aldı. 2000-2001 yıllarında kısa dönem er olarak Vatani görevini yerine getiren hocamız aynı yıl sürekli vekil imam hatiplik sınavlarında başarılı olarak, Erzurum İli Narman İlçesi Göllü Köyünde meslek hayatına başladı. 2003 yılında Bursa İli Karacabey İlçesi Keşlik Köyüne kadrolu İmam Hatip olarak atandı. 2005 yılı sonunda İhtisas sınavlarında başarılı olarak Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezinde Arapça İhtisas Kursuna başladı. 2008 yılında yüksek dereceyle tamamladığı kursundan Takdirnameyle ödüllendirilerek mezun oldu. 2010 yılına kadar Bursa İli Mustafa Kemal Paşa Fatih Camiinde görev yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Teşekkürname ile ödüllendirildi. Aynı yıl yurt dışı sınavlarında başarılı olarak Almanya Stuttgart Ditzingen Ulu Camii ve Eppingen Mevlana Camiinde toplam beş yıl görev yaptı. Yurt dışında yaptığı hizmetlerden dolayı Ditib tarafından Teşekkürname ile ödüllendirildi. Yurt dışında görev yaparken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2011 yılında Vaizlik, 2013 yılında Müftülük unvanlarına layık görüldü. Yurt dışı görevini tamamladıktan sonra 2015 yılı Ekim ayı itibariyle Ardahan İli Damal İlçe Müftüsü olarak atandı. 2016 yılı Ekim ayından itibaren 4 ay kadar tedviren İl Müftü vekili ve 7 ay kadar tedviren İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı. 2017 yılı ekim ayı itibariyle Ardahan İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. 02.07.2020 tarihinde ise Kaş İlçe Müftülüğüne atandı. Halen bu görevini sürdürmekte olan hocamız evli ve üç çocuk babasıdır. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Bölümünde Yüksek Lisansını yapmaktadır. İyi derecede Arapça, orta derecede Almanca bilmektedir.