25.12.2019

4-6 YAŞ KUR’AN KURSUNDA KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımız meyvelerini vermeye devam ediyor.

Ahmet Tuncer Kız Kuran Kursumuzda 4-6 yaş grubundaki çocuklara verilen Kuran-ı Kerim eğitimi kapsamında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilerimizden Muhammet Sencer TURGUT için “Kuran’a Geçiş Programı” düzenlendi.

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz bünyesinde 4-6 yaş grubu Kur'an Kursunda Kuran eğitimi alan öğrenciler 2 ay gibi kısa bir sürede Kuran-ı Kerim’e geçmeye başladılar. Kuran-ı Kerim öğretiminde 4-6 yaş grubu çocukların eğitimini önemsediklerini belirten İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN, çocukların kısa sürede Kuran’a geçmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Düzenlenen programda 4-6 yaş grubu çocuklar, Kuran-ı Kerim okurken bazı çocuklar da öğrendikleri duaları okudular.

Kuran-ı Kerim okumaya geçen Muhammet Sencer TURGUT’a ise İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN tarafından Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN, 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Program sonunda açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN: “Ahmet Tuncer 4-6 yaş Grubu Kur’an Kursumuzda Kuran-ı Kerim okumaya geçen öğrencilerimizden Muhammet Sencer TURGUT için düzenlenen programa katıldık. 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızda yaklaşık 2 aydır eğitim gören yavrularımızın bir kısmı, Kuran okumaya geçmiş bir kısmı da Kur’an’a geçme aşamasına geldi. 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarımızda minik yavrularımıza Allah’ın kelamını, Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in sünnetinin ve ahlakını’nın yanı sıra kısa sureleri, duaları, Kuran harflerini öğretiyoruz. Kur’an kurslarımızda eğitim-öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüyor, kurs programı boyunca öğrencilerimize değerli oldukları hissettirilerek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösteriyoruz. Bu bakımdan Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızı çok önemsiyoruz.” dedi.

Müftü ERDOĞAN: “Ayrıca Ahmet Tuncer Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Duygu SÖNMEZ’e ve Muhammet Sencer TURGUT’un velisi Ali TURGUT’a teşekkür etti.”