25.07.2019

VEKÂLETLE KURBAN KESİMİNDE SON YILLARDA ARTIŞ YAŞANDI

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kaldı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen kişiler için İlçe Müftülüğümüz bir açıklamada bulundu.

Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN yaptığı açıklamada; vekaletle kurban kesimi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kurban kesmeye imkanı olan bazı vatandaşlarımızın vekalet yolunu tercihi ettiğini belirten ERDOĞAN, “Geçen yıl olduğu gibi vekaletle kurban konusunda halkımız, tercihini Diyanet İşleri Başkanlığı-Türkiye Diyanet Vakfının organizasyonu yönünde kullandığı görülmektedir.” dedi.

ERDOĞAN, “Diyanet İşleri Başkanlığı-Türkiye Diyanet Vakfı yıllardan beri vekâletle kurban için kampanya yapıyor ve kurban ücretini belirliyor. Başkanlığımızın daha önce de ilan ettiği gibi 2019 yılı Vekaletle Kurban bedeli yurt içi 890 TL, yurt dışı ise, 725 TL olarak açıklandı. Vatandaşlarımız, kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isterlerse müftülüğümüze müracaat etmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacağını; Türkiye Diyanet Vakfı’nın https://bagis.tdv.org/  web-adresinden; ayrıca bu yıl ilk kez Android ve Apple Store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebileceklerini belirterek kesilen kurbanların hem yurt içi hem de yurt dışında soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize dağıtılacağını” ifade etti.

İlçe Müftüsü ERDOĞAN, “Vakfımız, milletimizin kurban vekâletlerini tam bir titizlik ve şeffaflıkla yerine getirmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı-Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından itibaren vekâletle kurban kesim organizasyonu yapmaktadır. Bu itibarla, vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte, tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan personelimiz, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.” ifadelerini kullandı.