11.07.2019

YAZ KUR’AN KURSLARI DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Yaz Kur'an kurslarında 2. Dönem Öğrenci Kayıt İşlemleri Başladı

Bu yıl 17 Haziran 2019 Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayan Yaz Kur’an Kurslarında 1. dönem öğrenci kayıt işlemleri 24 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti.

Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN, “12.07.2019 Cuma günü birinci dönemi sona erecek olan kurslar 15 Temmuzda başlayacak olan 2. dönem ile devam edecek. 2. Dönem Yaz Kur’an Kurslarının kayıt işlemleri ise 08.07.2019 Pazartesi günü itibariyle başladı. Yaz Kur’an Kurslarında görevli öğreticilerin 22 Temmuz 2019 tarihine kadar öğrenci kayıtlarını DİBBYS üzerinden sisteme girmeleri gerekiyor” bilgilerini verdi.

Müftü ERDOĞAN, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla eğitim-öğretime devam eden Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilere Kur’an-ı Kerim'i yüzünden ve ezbere okuma, İtikat, İbadet, Ahlak ve Siyer dersleri  verilmektedir. Öğrencilere Milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, milli hisler kazandırılmaya çalışılmaktadır. Öğrencilerimizin, Milli Eğitim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  derslerindeki başarıları,  İlçe Müftülüğümüz Yaz Kur’an Kurslarının etki ve başarısını göstermektedir." dedi.

Müftü ERDOĞAN ayrıca “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle öğrenci ve öğrenci velilerinin katılımıyla şehitlerimizi anma merasimi düzenlenecek, merasimlerde vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik konularına vurgu yapılacaktır” ifadelerinde bulundu.