06.05.2019

ERDOĞAN’DAN RAMAZAN AYI MESAJI

Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN, mü’minler için umut, heyecan ve uyanış vesilesi olan Ramazan-ı Şerif münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Müftü ERDOĞAN, Ramazan ayının orucun farz kılındığı ve Kur'an-ı Kerimin indiği mübarek ve müstesna bir ay olduğunu belirtip manevi kazanımlar yönünden bütün bir senenin en bereketli zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Müftü ERDOĞAN, mü’minleri günahlarından arındıran, oruç tutanlara sağlık ve sıhhat vesilesi olan, muhtaçları sevindiren; iftarlar, sahurlar ve teravih namazları ile müslümanları coşturan Ümmet-i Muhammet’in bir yıl boyunca hasretle yolunu gözlediği Ramazan-ı Şerif’e nihayet ulaştıklarını belirtti.

Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN; "Bizleri, 11 ayın sultanı, af ve mağfiret ayı mübarek Ramazan-ı Şerif ayına kavuşturan Rabb-i Zül'Celal'e sonsuz hamd-ü senalar olsun. Habib-i Edib'i Resul-ü Ekrem (A.S.)'e Aline ve Ashabına salat ve selamlar olsun. Bu ayın kıymetini bilip, en güzel şekilde değerlendirmeyi Cenab-ı Hak, cümlemize nasibi müyesser eylesin” diyerek Ramazan ayının, âlem-i islam’a hayırlar getirmesini temenni etti.

Müftü ERDOĞAN, mesajında Ramazan-ı Şerif Yüce Mevla'nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü Ramazan ayı; Kur'an, sabır, rahmet ve mağfiret ayıdır. Tevbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu müstesna bir zaman dilimidir. Bu ay, müminlerin, günahlardan ve cehennemden kurtulmalarına vesile olan değeri büyük yüce bir aydır. Ramazan; yardımlaşmanın dayanışmanın, yaraları sarmanın, ihtiyaç içerisinde olanların dertleri ile dertlenmenin zirveye çıktığı bir aydır. Oruç, fakirlere karşı yardım duygusunu geliştirir. Şehr-i Ramazan'ın hanelerimize bolluk ve bereket, aile efradımıza sıhhat ve afiyet, beldelerimize huzur ve sükûnet, ülkemize ve İslam coğrafyasına barış ve emniyet,  getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Ayrıca tüm Gazipaşa halkının Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Müftü ERDOĞAN, Ramazan ayı münasebetiyle yayımladığı mesajında,  “Ramazan ayı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, tüm camilerimizin ve müştemilatlarının genel temizliğinin yapıldığını; vatandaşlarımızın ibadetlerini huzur ve huşu içinde yapabilmeleri için Ramazan ayı faaliyet planı oluşturduklarını belirtti. Bu kapsamda, Ramazan ayı boyunca İlçemizdeki bütün camilerimizde mukabele okunacağını, vaaz ve irşat programları yapılacağını,  ilçemiz Çarşı Camii’nde hatimle teravih namazı kılınacağı” açıklamalarında bulundu.