05.10.2018

GÜNEY MAHALLESİ “AŞURE” DE BULUŞTU

Hicri 10 Muharrem Aşure Günü olması dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Güney Mahallesi Muhtarlığı tarafından Köy konağında birlik ve beraberliğin simgesi aşure ikramı yapıldı.

Mahalle sakinlerinin destekleriyle hazırlanan aşure programına Belediye Başkanı Dr. Adil ÇELİK’in yanı sıra İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN, Daire amirleri, bölge İmam Hatipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN’ın yapmış olduğu duaya amin denildi.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN şunları kaydetti: ” Aşure bizi birlik ve beraberlik içerisinde tutan önemli bir geleneğimizdir.Bu tür etkinler paylaşmayı, dayanışmayı, sevgiyi, saygıyı ve kaynaşmayı daha da arttırmaktadır.Böyle anlamlı bir etkinlik düzenlediklerinden ve misafirperverlikten dolayı Güney Mahalle Muhtarımıza, Güney halkına ve görevlimize teşekkür ediyorum.”Dedi.

Program,misafirlere aşure ikramı ve yapılan dua’nın ardından sona erdi.