27.09.2018

KORUBAŞI MAHALLESİ “AŞURE” DE BİRARAYA GELDİ

Hicri 10 Muharrem Aşure Günü olması dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.
Bu kapsamda İlçe Müftülüğümüze bağlı Korubaşı Mahallesi Hamzalar Camiinde birlik ve beraberliğin simgesi aşure ikramı yapıldı.

Korubaşı Mahallesi Hamzalar Camii İmam Hatibi Mustafa KARATEKE ve mahalle sakinlerinin destekleriyle hazırlanan aşure programına Belediye Başkanı Dr. Adil ÇELİK, İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN, bölge İmam Hatipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN şunları kaydetti: ” Aşure bizi birlik ve beraberlik içerisinde tutan önemli bir geleneğimizdir.Bu tür etkinler paylaşmayı, dayanışmayı, sevgiyi, saygıyı ve kaynaşmayı daha da arttırmaktadır.Böyle anlamlı bir etkinlik düzenlediklerinden ve misafirperverlikten dolayı Korubaşı halkına ve görevlimiz Mustafa KARATEKE’ye teşekkür ediyorum.”Dedi.

Program,misafirlere aşure ikramı ve yapılan dua’nın ardından sona erdi.