18.07.2018

2018 YILI KURBAN KESİM BEDELİ BELLİ OLDU

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2018 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedelleri belli oldu.

Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı da içerisinde barındırmaktadır.

Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu sadece kurban kesimi ve et dağıtımı şeklinde planlanmamakta olup; bu organizasyon sayesinde dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlara bayram coşkusunun, heyecanının yaşatılması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2018 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli Yurt İçi 850 TL, Yurt Dışı 625 TL olarak belirlendi.

2018 Yılı Kurban Teması ise “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” olarak belirlendi.

Vatandaşlarımız "www.diyanetvakfi.org.tr"," bagis.diyanetvakfi.org.tr " adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra ilçe müftülüğümüze, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir.

Vatandaşlarımız ayrıca 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak da kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabilecekleri gibi, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri aracılığıyla kurban bağışlarını yapabilirler.