17.07.2018

Yaz Kur'an Kurslarımızda Şehitlerimizi Anma Programı Düzenlendi

15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı Yaz Kur’an Kurslarımızda 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yaz Kur’an Kursu Öğrenci ve velilerinin katılımıyla “Şehitlerimizi Anma Özel Programları” düzenlendi.

Yaz Kur’an Kurslarımızdaki programlar öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Programlar kapsamında Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeselinin yanı sıra 15 Temmuz ve şehitlikle ilgili videolar izlendi.Öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerimden ayetler okundu, sala, ezan ve şiirler seslendirildi, hep bir ağızdan tekbir, tehlil ve salat-ü selamlar getirildi ve yapılan dualara hep birlikte amin denildi.

Bazı Yaz Kur’an Kurslarımız şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edilerek dualar edilirken bazı camilerimizde ise öğrenciler tarafından 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan skeçler sergilendi.

Yaz Kur’an Kurslarımızdaki programların akabinde ise öğrencilere çeşitli ikramlar verildi.