13.07.2018

ŞEHİTLERİMİZİ ANMA ÖZEL PROGRAMIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüzce 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerimize yönelik “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” düzenlendi.

Programa müftülük personelimizin yanı sıra Yaz Kur’an Kursu Öğrenci ve velileri katıldı.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program İstiklal Marşımızın okunması ve Öğrencilerimizin okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftü Vekili Muhammet Akif TUNÇ’un açılış konuşmasının ardından ise “15 Temmuz” konulu video izlendi.

Ahmet TUNCER Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi 6 Yaşındaki Sümeyye SÖNMEZ tarafından ise İstiklal Marşımızın on kıtası ezbere okundu ve arkadaşları tarafından ve katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.
Uzman Vaiz Ayşe KOÇ tarafından ise 15 Temmuz Gecesi yaşananlar, Vatan Sevgisi, Milli birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğu Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerinin seviyelerine uygun bir şekilde anlatıldı.

KOÇ’un konuşmasının ardından ise Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Egemen EREN ve Hüseyin YILDIRIM tarafından 15 Temmuz temalı şiirler seslendirildi.

Programın sonunda ise Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi İrem AKSOY’un birlik ve beraberliğimize yönelik yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.

Sunuculuğunu Yaz Kur'an Kursu Öğrencisi Serhat ÖZTÜRK'ün yaptığı programın bitiminde ise tüm öğrenci ve velilere dondurma ikramı yapıldı.