28.06.2018

İLÇEMİZE 10 İMAM HATİP VE 6 KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ATANDI

Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatında münhal bulunan Cami ve Kur’an Kursularındaki din görevlisi ihtiyacının karşılanması amacıyla ataması gerçekleştirilen 6000 İmam-Hatip ve 3000 Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisinin yerleştirme işlemleri devam ediyor.

Bu kapsamda İlçemize ataması gerçekleştirilen 10 Sözleşmeli İmam-Hatip ve 6 Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisinden güvenlik soruşturmaları tamamlananlar görevlerine başladı.

Müftülük makamında yeni atanan görevlilerle sohbet eden ve tek tek ilgilenen İlçe Müftü Vekili Turan AKBAŞ, yapılan atamalar ile ilçemizdeki İmam-Hatip ve Kur’an Kursu açığının genel olarak dolduğunu belirtti. AKBAŞ, atamaları gerçekleştirilen İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yeni görevlerinin hayırlara vesile olmasını ve başarı dileklerini iletti.

Gerçekleştirilen atama ile Camilerimizden; Çığlık Mahallesi Cami, Gökçesaray Mahallesi Cami, Göçük Mahallesi Cami, İnal Mahallesi Nazma Cami, Çimenbağı Mahallesi Sarnıç Cami, Zeytinada Mahallesi Şansa Cami, Üçkonak Mahallesi Cami, Çakmak Mahallesi Mühüler Cami, Çığlık Mahallesi Şehit Süleyman Gür Cami ve Yeniköy Mahallesi Muratdamı Cami dolmuş oldu.

Kur’an Kursalarımızdan ise; Emrullahoğlu Abdullah Kırıcı Kur’an Kursu, Çobanlar Mahallesi Kız Kur’an Kursu, Macar Mahallesi Kur’an Kursu, Koru Mahallesi Kur’an Kursu, Beyrebucak Mahallesi Ahmet Şahin Cami Kur’an Kursu, Güney Mahallesi Kur’an Kursu dolmuş oldu.