28.06.2018

Dualarımız YKS'ye Girecek Öğrencilerimiz İçin

30 Haziran 2018 Cumartesi ve 01 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Gazipaşa Müftülüğümüz tarafından dua programı düzenlenecek. Program geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İlçemiz Merkez Cami’nde (Deniz Kızı Kavşağı Yanı) gerçekleştirilecek. Dua Programı 28 Haziran Perşembe Günü Yatsı Namazı ile birlikte icra edilecek. Kılınacak olan yatsı namazının ardından Kur'an Kerim tilaveti okunacak, ardından sınava girecek öğrenciler için dualar edilecek ve ikramlar yapılacak.

“SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Merkez Camii’nde gerçekleştirilecek olan dua programı hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Müftü Vekili Turan AKBAŞ, "İlçemizde 30 Haziran 2018 Cumartesi ve 01 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilerimiz için Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak sınav öncesinde bir dua programı düzenleyeceğiz. İnancımızın gereği olarak önce çalışmamız, daha sonra da Allah’a tevekkül etmemiz gerekiyor. Çalışmaksızın başarının olmayacağı, dışarıdan delil aramaya gerek olmaksızın, akıl sahibi her insanın kabul edeceği bir gerçektir. Müslüman işlerini tevekkül anlayışı çerçevesinde, tembellik yapmaksızın elinden gelen bütün çabayı gösterdikten sonra sonucu Allah’a havale etmek biçiminde şekillendirir. Bizler bu son kısmını birlikte tamamlamaya ve öğrencilerimize bu konuda destek olmaya çalışacağız. Kendilerine rahat, stresten uzak bir ortamda sınava girmeleri gerektiğini anlatacağız. Ailelere de bazı tavsiyelerde bulunacağız. Bizler Müftülüğümüz olarak maddi manevi gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Şimdiden sınava girecek öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.