11.06.2018

Kadir Gecesi Birlik ve Beraberlik İçersinde İdrak Edildi

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, İlçemizde birlik ve beraberlik içerisinde tüm coşkusuyla idrak edildi.

İlçemiz genelinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle Kadir Gecesi’ni idrak etmenin hep birlikte mutluluğunu yaşadık. Bu Ramazan ayında da daha önceki Ramazanlarda olduğu gibi hep birlikte kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini gördük.

Kadir Gecesi dolayısıyla İlçemiz genelindeki tüm camilerimizde ve Cumhuriyet Meydanı’nda "Kadir Gecesi Özel" programı düzenlendi.

Kadir Gecesinin gündüzünde başlayan heyacan İlçemiz genelinde düzenlenen iftar programlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde devam etti.Kadir Gecesinin feyzini yaşamak isteyen vatandaşlar, iftardan hemen sonra ise camilere akın etti.

İftardan sonra başlayan programlar, tan yerinin ağarmasına kadar devam etti.

Cemaat arasında yer alan çocukların sayısının da bir hayli fazla olduğu gözlemlendi.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA KADİR GECESİ COŞKUSU
Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla İlçemizde bir ilk yaşandı.
Yüzlerce vatandaş Gazipaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanındaki sahur yemeğinde bir araya geldi.
Programa İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA’nın yanı sıra Belediye Başkanımız Dr. Adil ÇELİK, Diyanet İşleri Başkanlığı Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Nazif Fethi YALÇINKAYA, kurum amirleri ve genç-yaşlı, kadın-erkek binlerce vatandaş katıldı.
Program kapsamında Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu, ilahi ve kasideler seslendirildi.Ardından ise Diyanet İşleri Başkanlığı Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.
Program kapsamında katılımcılara sahur yemeğinin yanı sıra bir çok ikramda bulunuldu.

DR. M. FAHRİ LEYLEK HAL CAMİ DOLDU TAŞTI
Tüm İslam aleminin en önemli gecelerinden biri olan Dr. M. Fahri Leylek Hal Cami’nde huşu içinde geçirildi.İlçemiz Dr. M. Fahri Leylek Hal Cami’ni dolduran vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın “Kadir Gecesi’nin Anlamı ve Önemi” konulu vaazını dinlediler.Yatsı namazının kılınmasının ardından cemaat teravih namazını kılmak için saf tuttu.Teravih namazının ardından dileyen cemaatle birlikte tesbih namazı kılındı.Gece boyunca vatandaşlar kaza namazı’nın yanı sıra nafile ibadetlerle geceyi idrak etti. Program kapsamında vatandaşlara gece boyunca çay, su, dondurma, kek, çerez, tatlı,karpuz, meyve suyu vs. gibi bir çok ikramlarda bulunuldu.

Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişi’nin, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldıkları ve bazı cemaatin avluda da yer olmaması nedeniyle kaldırımlar üzerinde namaz kıldığı görüldü.

ÇARŞI CAMİ’NDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINDI
Kadir Gecesi dolayısıyla İlçemiz Çarşı Cami’ni dolduran vatandaşlar “Kadir Gecesi’nin Anlamı ve Önemi” konulu vaazı dinlediler.Yatsı namazının kılınmasının ardından cemaat hatimle teravih namazını kılmak için saf tuttu.Teravih namazı sonrası dileyen cemaatle tesbih namazı kılındı. Namazlarını kılan genç, yaşlı, çocuk binlerce vatandaş, geç saatlere kadar ibadetlerini gerçekleştirdi.Program’ın bitiminde ise cemaate çeşitli ikramlar verildi.

MERKEZ CAMİ’NDE KADİR GECESİ YOĞUNLUĞU
İlçemiz Merkez Cami’ni dolduran vatandaşlar “Kadir Gecesi’nin Anlamı ve Önemi” konulu vaazı dinlediler.Vaaz’ın ardından yapılan dualara amin amin denildi.Yatsı namazının kılınmasının ardından cemaat teravih namazını kılmak için saf tuttu.Teravih namazı sonrası dileyen cemaatle tesbih namazı kılındı. Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişinin, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldıkları görüldü.Namazlarını kılan genç, yaşlı, çocuk binlerce vatandaş, geç saatlere kadar ibadetlerini gerçekleştirdi.Program cami cemaatine çeşitli ikramlar verilmesiyle sona erdi.

İLÇEMİZ GENELİNDEKİ CAMİLERİMİZDE ÇEŞİTLİ FAALİYETLER DÜZENLENDİ
Kadir gecesi dolayısıyla bir çok camimizde çeşitli programların düzenlenmesinin yanı sıra birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği sahur programları düzenlendi.

Yaptığımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu gecenin İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, ülkemizde ve dünyada devam eden üzücü olayların, acı ve gözyaşının son bulmasını, savaş ve şiddetin yerini huzur ve barışın almasını, yüreklerimizdeki imanı ve topraklarımızdaki emanı güçlendirmesini, milletimiz, ümmetimiz ve insanlık alemi için hayra,huzura, barışa vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.