23.03.2018

REGAİB KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Üç aylar olarak bilinen, manevi coşkuyu daha yoğun yaşayacağımız, günahlarla sarsılan ruh dünyamızı ve kalbimizi yeniden imar edeceğimiz, nefis muhasebesi yapacağımız, ibadet ve taate, tövbe ve istiğfara, hayır ve hasenata, iyilik ve güzelliklere daha fazla yöneleceğimiz rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi olan kutlu zaman dilimine bir kere daha kavuşmanın hep birlikte sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Müslümanlar için tövbe etmenin, affın ve manevi arınmanın habercisi olan rahmet ve mağfiret mevsimi üç aylara girdiğimizi müjdeleyen Regaib Kandili, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla idrak edildi.

İlçemiz genelindeki camileri dolduran vatandaşlar, Yatsı namazı öncesi “ Üç Aylar ve Regaib Kandili” konulu vaazı dinlediler. Program kapsamında ilahi ve kasidelerin yanı sıra mevlid-i şerifler seslendirildi ve Kur’an-ı Kerim okundu.Ayrıca birlik, beraberlik, huzur ve kardeşliğimizin daha da pekişmesi için yapılan dualara hep birlikte amin denildi.

Yatsı namazının cemaatle kılınmasının ardından dileyen cemaatle birlikte tesbih namazı kılındı.

Programın bitiminde ise hayırseverler tarafından cami cemaatine çeşitli ikramlar yapıldı.