20.03.2018

ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından bayanlara yönelik düzenlenen “Üç Aylar ve Regaib Kandili” özel programı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda hanım cemaat katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program kapsamında hadis-i şerif, ilahi, şiir ve kasideler seslendirildi, Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencilerimiz tarafından ront gösterisi sunuldu.Namaz konulu piyes ise katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.Ardından ise Uzman Vaiz Ayşe KOÇ tarafından “Üç Aylar ve Regaib Kandili” konulu sohbet icra edildi.

Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, Üç Ayların ve Regaib Kandili’nin nasıl fırsata dönüştürülebileceği hususunda önemli tavsiyelerde bulundu.

KOÇ konuşmasında şu hususlara değindi:”Üç Aylar diye adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan ayları Yüce Allah’ın ruhumuza ikram ettiği faziletli ve feyizli bir zaman dilimidir. Yapılan dileklerin dalga dalga Allah’a ulaştığı, dökülen pişmanlık gözyaşlarının günahları silip yok ettiği bir kandiller geçididir.

Özellikle bu ay ve gecelerde geçmişteki hata ve günahlarımızdan pişman bir şekilde “Af ve Merhamet” sahibi Rabbimize gönülden yalvararak “tövbe ve istiğfar”da bulunmalıyız.

Günah işlemeye her daim müsait olan insanoğlu için Üç Aylar, günahlarından temizlenmesi için bir fırsattır. Kısaca Üç Aylar, günahlardan arınma, sevaplarla bezenme mevsimidir. Ramazandan önce oruçla buluşanlar, namaza başlayanlar, ibadetlerini çoğaltanlar, tevbe ile Allah’a yaklaşanlar gibi manevî kazanç elde edenlerin çokça görüldüğü anlardır üç aylar.

İnsanoğlu, yaşadığı günlerde farklılıklar olmazsa belli alışkanlıklarıyla hayatını sürdürür. Fakat alışkanlıklarının dışında ve farklı durumlarla karşılaşırlarsa kendine bir çeki düzen verir. İşte idrak edeceğimiz üç aylar ve bu aylar içerisinde bulunan mübarek geceler, mü’minin hayatındaki mutad gün ve geceler arasında, fazlasıyla sevap kazanacağı kıymetli zaman dilimleridir.

Unutulmamalıdır ki, insan bu dünyada nasıl yaşamışsa, kıyamet gününde Allah’ın huzuruna, dünyada işledikleriyle birlikte varacaktır. Götürdükleri iyi ise sevinip mutlu olacak; kötü ise pişmanlık duyarak mahcub olacaktır.Rabbim bizleri sevinip mutlu olanlardan eylesin.”dedi.

Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, kalabalık hanım cemaat tarafından ilgiyle takip edildi.
Program esnasında bayanların sordukları, merak ettikleri sorular da cevaplandırıldı.Programa katılan bayanlar da sohbetten memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Programın sonunda ise okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

Programın akabinde katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.