19.02.2018

MEHMETÇİĞİMİZE ANLAMLI ZİYARET

Gazipaşa Müftülüğü Gençlik Temsilciliğimiz ve Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de yürütmüş olduğu Zeytin Dalı Operasyonu’na destek olma ve İlçemizde görev yapan askerlerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla Gazipaşa Güney Jandarma Karakolu’nda Vatani görevlerini yapmakta olan Mehmetçiğimiz ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında Kur’an Kursu Öğrencilerinin ve Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı el emeği yiyecekler Mehmetçiğimize ikram edildi.

16 Şubat Cuma günü yapılan ziyarette Kur’an-ı Kerim okundu ve Gazipaşa Müftülüğü V.H.K.İ. Fatih Yıldırım’ın kahraman ordumuz, milletimiz, birlik ve beraberliğimiz için yapmış olduğu dua’ya hep birlikte “amin” denildi.

Yıldırım yapmış olduğu duasında:
“Ya Rabbi, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, Şanlı Bayrağımızın göklerde dalgalanması için, Ezanımızın dinmemesi için milletimizin ve bölgemizin huzuru için, alem-i İslam’ı işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı mücadele eden kahraman ordumuzu muzaffer eyle,

Ya Rabbi, Kahraman ordumuzu her türlü, hile ve tuzağa karşı muhafaza eyle,

Kahraman Ordumuza güç, kuvvet, cesaret, feraset ve basiret ihsan eyle Allah’ım!

Ya Rabbi, Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz için aynı ulvi değerler uğruna şehit düşen kardeşlerimize rahmet eyle, mekânlarını cennet eyle.Başı dik,onurlu,gururlu Şehit ailelerine ve yakınlarına sabırlar ihsan eyle,

Allah’ım! Bizi yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğinde hisseden ve onlara yardım için maddi-manevi varlığını seferber eden samimi Müslümanlar eyle! Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan yana eyleme!

Ya Rabbi, Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verme Allah’ım!

Ya Rabbi,Ümmeti Muhammedin arasını fitne ateşiyle bizi tutuşturmak isteyenlere karşı yekvücut olmayı, tek bilek olmayı milletçe hepimize nasip eyle Allah'ım.

Ya Rabbi, bizler yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz, bizleri bayraksız, ezansız ve Vatansız bırakma Allahım!” dedi.

Yapılan duanın ardından Güney Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Murat Ünel’e Kur’an-ı Kerim, Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim Meali, 2018 Yılı Diyanet Takvimi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

MEHMETÇİK, TEŞEKKÜR ETTİ
Güney Jandarma Karakolunda görevli komutanlar ve vatani görevini yapmakta olan Mehmetçik, bu anlamlı ziyaretten duydukları memnuniyetlerini ifade ederek ziyarette bulunan katılımcılara teşekkürlerini ilettiler.

Ziyaret iyi dilek ve temennilerin ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.