10.02.2018

KAHYALAR MH. DELİCE CAMİNDE SABAH NAMAZINDA BULUŞTUK

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Sabah Namazı Buluşmaları devam ediyor.Bu kapsamda son olarak Kahyalar Mahallesi Delice Camii’nde bir araya geldik.

Programa başta İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA olmak üzere bölge İmamlarımız, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.Bayan Cemaatin de Programa yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Program kapsamında Sabah Namazından önce Yasin-i Şerif okundu, Sabah namazının Cemaatle kılınmasının ardından ise salavat ve tesbihatlar okundu ve İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, huzurumuz ve Kahraman Mehmetçiğimiz için yapmış olduğu dua’ya amin denildi.

YALÇINKAYA yapmış olduğu duasında “Ya Rabbi, Sabah Namazını ihya etmek üzere huzuruna geldik, senin mağfiretine sığınarak, diz çöktük, el açtık, sana açılan elleri, titreşen kalpleri, niyazda bulunan dilleri, huzurundan boş çevirme,

Ya Rabbe’l-Alemin! Peygamberimizin bizlere yaşayarak öğrettiği Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza doğru bir şekilde yansıtanlardan eyle,

Allah’ım! Kalplerimizi din-i islam üzere sabit kıl. Birbirimize karşı kalplerimizi kaynaştır. Milletimizi ve İslam alemini her türlü kötülükten, fitne ve musibetten muhafaza eyle. Bizleri tevhit üzere sabit kıl,

Ya Rabbi, milletimizin ve bölgemizin huzuru için, alem-i İslam’ı işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı mücadele eden kahraman ordumuza yardım eyle,
Ya Rabbi, Kahraman ordumuzu her türlü, hile ve tuzağa karşı muhafaza eyle, Ordumuza güç, kuvvet, cesaret, feraset ve basiret ihsan eyle,

Ya Rabbi, Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz için aynı ulvi değerler uğruna şehit düşen kardeşlerimize rahmet eyle, mekânlarını cennet eyle. Şehit ailelerine sabr-ı cemiller ihsan eyle!
Ya Rabbi, ezanlarımızı susturmak isteyenlere, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat verme,

Ya Rabbi, Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici fitne ve fesatlardan milletimizi, memleketimizi muhafaza eyle,

Ya Rabbi! Bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme. Bizlere basiret ver, firaset ihsan eyle! Bütün kötü niyetlerin, kirli emellerin fitnelerinden, fücurlarından bütün ümmeti Muhammedi muhafaza eyle”dedi.

YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu duanın ardından ise Camiyi dolduran cemaatimize kahvaltı ikramı yapıldı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Müftü YALÇINKAYA “Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Sabah namazı buluşmalarımız devam ediyor.Buluşmalarımızın farklı Camilerde olmasına özen gösteriyoruz.Bu vesileyle de cami cemaatiyle tanışıp kaynaşıyoruz. Buluşmalarımızda hem cemaatimizle birlikte sabah namazımızı kılıyoruz hem de hep birlikte dualar edip ardından kahvaltımızı yapıyoruz.Bu kez de Sabah namazı buluşmamızı Kahyalar Mahellesi Delice Camii’nde gerçekleştirdik.
Müftülüğümüz olarak bu programı organize eden Kahyalar Mahallesi Delice Camii İmam-Hatibi Abdullah GÜLCAN’a, hizmet eden görevlilerimize, hayırsever vatandaşlarımıza ve programa katılan tüm Cemaatimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Sabah namazı buluşmalarımız belirleyeceğimiz farklı bir camimizde devam edecek.” Dedi.

***YALÇINKAYA’DAN KONFERANSA DAVET ***

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından 10/02/2018 Cumartesi yani bugün saat: 20:30'da Belediye Kültür Merkezinde Eğitimci-Yazar Ali Erkan KAVAKLI’nın konuşmacı olarak katılacağı " Çocuğumu Ahlaklı ve Zeki Yetiştiriyorum" konulu konferans programı düzenlenecek.

Programa tüm Gazipaşa halkını davet eden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Yavrularımızı Kur’ân ve sünnetten beslenen iman şuuruyla, ibadet sevgisiyle ve ahlak bilinciyle yetiştirmek, hepimizin vazifesidir. Onların iyi birer insan, örnek birer mümin olması hepimizin gayesidir. Rabbimizin emaneti olan ciğerparelerimizin, Allah’ın rızası doğrultusunda yaşayan nesiller olarak yetişmelerinin bizim sorumluluğumuzda olduğunu asla unutmamamız gerekir.Bizler de bu vesileyle bugün saat: 20:30'da Belediye Kültür Merkezinde Eğitimci-Yazar Ali Erkan KAVAKLI’nın konuşmacı olarak katılacağı " Çocuğumu Ahlaklı ve Zeki Yetiştiriyorum" konulu konferans programı düzenleyeceğiz.Bu anlamlı programımıza tüm Gazipaşa halkını davet ediyorum.Yüce Rabbimiz, çocuklarımızı anne babasına karşı hayırlı; dinine, milletine ve insanlığa faydalı nesiller eylesin.”Dedi.