16.01.2018

2018 YILI RAMAZAN AYI UMRE KAYITLARI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2018 yılı umre organizasyonu kapsamında Ramazan ayı’na özel umre turları düzenlemektedir.Umre turları Otel 14 gün süreli, yürüme mesafeli 14 ve 30 gün süreli, servisli 15, 20,30 ve 35 gün süreli şeklindedir.

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, 2018 yılı umre organizasyonu kapsamında ilan edilen umre konaklama türlerinden tercih ettiği türe ve tura ait banka kodu ile anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilât hesabına ücretini peşin olarak yatırdıktan sonra kayıtlarını İlçe Müftülüğümüze başvurarak veya hac.diyanet.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecektir. Umre için kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlarımızın program tercihlerine göre ise fiyatlar değişiklik göstermektedir.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE İZLENECEK YOL
Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız;
1- Umre Broşürlerimizden, Müftülüğümüzden veya http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinizden kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.

2- Seçmiş oldukları umre turunda; oda tercihinin yanında bulunan BANKA KODU ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.

3- Mekke ve Medine’deki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Bankalarada umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait BANKA KODUnu verdiğinizde sizlere TUR DOLU deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. O turda seçtiğiniz otelin 3 kişilik oda tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir.

4- Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları müftülüğümüzce ve internet ortamında gerçekleştirilememektedir.

5- Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

6- Bankaya ücretini yatırdıktan sonra müftülüğümüze bizzat başvurarak veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.

7- Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir.

8- İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

9- Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

10- Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları “2018 Yılı Umre Müracaat ve Kayıt Formu” doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.

a- Geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,
b- Aşı Kartı,
c- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,
d- 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname (Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden / Konsolosluğu’ndan vize almak için geçerlidir.)

VERİLEN HİZMETLER:
a) Eğitim ve İrşat Hizmetleri
Umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı haline getirebilmek, yolcularımızın ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için Umre yolcularımıza, yolculuk öncesinde İl ve İlçe merkezlerinde belirlenen program çerçevesinde 7 ders- 14 saatlik bilgilendirme seminerleri ve yolculuk esnasında tecrübeli Kafile Başkanı, Din Görevlisi ve Bayan İrşat görevlilerince eğitim, bilgilendirme ve irşat seminerleri verilmektedir.

b) Havaalanları ile ilgili hizmetler
Umre yolcularımıza yardımcı olmak üzere ve onlara en güzel hizmeti sunabilmek amacıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında havaalanlarında gerekli tedbirler alınmaktadır. Yolcularımız mümkün olduğunca kendilerine en yakın havaalanlarından kutsal topraklara uğurlanmaktadır. Yeterli sayıya ulaşılamadığı durumlarda uçulacak havaalanına intikal karayolu veya havayolu ile Başkanlığımız tarafından sağlanmaktadır. İstisnai bazı durumlarda gidiş ve dönüşlerde uçakların iniş iznine bağlı olarak yapılan planlamalarda takdim tehir olabilmektedir.

c) Sağlık ve Yemek Hizmetleri
İbadet sağlıklı insanların eda edebilecekleri bir görevdir. Umre yolcularımızın ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için Ülkemizde Toplum Sağlığı Merkezlerinde aşı yapılıyor. Aynı zamanda sağlık ekiplerimizce Mekke ve Medine’de hizmet vermektedir. Yolcularımıza imkânlar ölçüsünde en kaliteli sağlık hizmetini takdim etmeyi amaçlamaktayız. Hastane gerektiren durumlarda ise tercümanlarımız aracılığı ile mahalli hastanelerden yararlanılmaktadır.

Ayrıca yolcularımızın ibadete daha fazla zaman ayırabilmeleri için otellerinde sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti verilmektedir.
Her umre yolcusuna 5 litre zemzem verilmektedir.

d) Servis, Gezi ve İntikal Hizmetleri
Mekke ve Medine’de ziyaret yerlerine gezi organizasyonu ve Mekke-Medine arasındaki intikal Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Mekke’de Harem’e 1 km.’den uzak olan oteller için servis hizmeti sunulmaktadır.