07.01.2018

*** SARIKAMIŞ HAREKATININ 103. YILDÖNÜMÜNDE MERKEZ CAMİ’NDE SABAH NAMAZINDA BULUŞTUK***

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından Sarıkamış Harekâtının 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Merkez Camii’nde Sabah Namazı Buluşmamızı gerçekleştirdik.

Programa İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA başta olmak üzere Din Görevlilerimiz, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.Bayan Cemaatin de Programa ilgi gösterdiği görüldü.

Program sabah namazından önce Yasin-i Şerif okunmasıyla başladı.Sabah namazının Cemaatle kılınmasının ardından tövbe-istiğfar edilip salavat, tesbihat ve tekbirler okundu. Ardından İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA'nın yapmış olduğu dua’ya hep birlikte “Amin” denildi.

YALÇINKAYA yapmış olduğu duasında “Ya Rabbi, Sabah Namazın ihya etmek üzere huzuruna geldik, yalnız senin mağfiretine sığınarak, diz çöktük, el açtık, sana açılan elleri, titreşen kalpleri, niyazda bulunan dilleri, huzurundan boş çevirme, Ya Rabbi

Ya Rabbe’l-Alemin! Birliğimiz, dirliğimiz,beraberliğimiz için, Ezanımızın susmaması için, Bayrağımızın dalgalanması için, Vatanımızın bütünlüğü için aynı ulvi değerler uğruna şehit düşen başta Sarıkamış Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet eyle, mekânlarını cennet eyle. Geride kalanlarına sabr-ı cemiller ihsan eyle!

Ya Rabbi! Bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme. Bizlere basiret ver, firaset ihsan eyle! Bütün kötü niyetlerin, kirli emellerin fitnelerinden, fücurlarından bütün ümmeti Muhammedi muhafaza eyle Allah’ım!

Allah’ım! Kalplerimizi din-i islam üzere sabit kıl. Birbirimize karşı kalplerimizi kaynaştır. Milletimizi ve İslam alemini her türlü kötülükten, fitne ve musibetten muhafaza eyle. Bizleri tevhit üzere sabit kıl.

Birliğimize, dirliğimize göz dikenlere fırsat verme Allah’ım. Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dahili ve harici fitnelerden fesatlardan milletimizi memleketimizi muhafaza eyle Allah'ım. Fitne ateşiyle bizi tutuşturmak isteyenlere karşı yekvücut olmayı, tek bilek olmayı hepimize nasip eyle Allah'ım." dedi.

Program Camiyi dolduran cemaatimize kahvaltı ikramıyla sona erdi.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Sarıkamış Harekâtının 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Merkez Camii’nde Sabah Namazı Buluşmamızı gerçekleştirdik.Gerçekleştirdiğimiz buluşmada cemaatimizle birlikte sabah namazımızı kıldık. Kur’an-ı Kerim okuyup, başta Sarıkamış Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için dualar ettik.Programımızın sonunda ise hep birlikte kahvaltımızı yaptık. Bu tür etkinlikler bizlerin birlik,beraberlik, dayanışma ve kaynaşma, içerisinde olmamıza da vesile olmaktadır. Ben bu programın düzenlenmesinde maddi manevi emeği geçenlere, hayırsever vatandaşlarımıza ve programa katılan tüm Cemaatimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bir kere daha Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”dedi.