05.01.2018

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından Sarıkamış Harekâtının 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cuma Namazı öncesi Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

İlçemiz Çarşı Cami’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden başta Sarıkamış Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunup, Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edildi ve hep birlikte İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu duaya amin denildi.

YALÇINKAYA duasında” Ya Rabbe’l-Alemin! Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz için aynı ulvi değerler uğruna şehit düşen kardeşlerimize rahmet eyle, mekânlarını cennet eyle. Geride kalanlarına sabr-ı cemiller ihsan eyle!

Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri davalarına sahip çıkacak imanlı, ihlaslı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme. Bizlere basiret ver, firaset ihsan eyle! Bütün kötü niyetlerin, kirli emellerin fitnelerinden, fücurlarından bütün ümmeti Muhammedi muhafaza eyle Allah’ım!

Allah’ım! Kalplerimizi din-i islam üzere sabit kıl. Birbirimize karşı kalplerimizi kaynaştır. Milletimizi ve İslam alemini her türlü kötülükten, fitne ve musibetten muhafaza eyle. Bizleri tevhit üzere sabit kıl.

Birliğimize, dirliğimize göz dikenlere, izzetimize, şerefimize kurşun sıkanlara fırsat verme Allah’ım. Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dahili ve harici fitnelerden fesatlardan milletimizi memleketimizi muhafaza eyle Allah'ım.

Fitne ateşiyle bizi tutuşturmak isteyenlere karşı yekvücut olmayı, tek bilek olmayı milletçe hepimize nasip eyle Allah'ım." dedi.

Duanın ardından “Dünyadaki Cennetimiz Aile” konulu vaazını icra eden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Yüce dinimiz İslam, sağlıklı bir evliliğe ve mutlu bir aile kurmaya büyük önem atfetmiştirZira inancımızda nikâh, ağır bir misaktır; vebali büyük bir sözleşmedir. Nikâh, Yüce Allah’ın adını şahit tutarak eşlerin bir ömrü paylaşmak üzere birbirlerine verdikleri sözdür. Nikâh, kadın ve erkeğin, gönül rızası ve hür iradeleriyle beraberce yüklendikleri ahlâkî ve hukukî bir sorumluluktur. Şu bir gerçektir ki; yüce dinimiz İslam’da evlilik, gelişigüzel ve keyfi uygulamalara kapalı olan ciddi bir adımdır. Evlilik, bilinç ve sorumluluk gerektirir. Dinimizde ise sorumluluk, ceza ve mükâfat konusunda irade hürriyeti esastır. İnsanın, onuruna uygun bir şekilde hayatını sürdürme hakkını gasp etmek ve özellikle çocukları türlü istismarlara maruz bırakmak dinimizde asla caiz değildir. Kendine, Rabbine ve çevresine karşı henüz sorumluluk bilincinde olmayan bir çocuğun evliliğe zorlanmasının dinî ve ilmî hiçbir meşruiyeti yoktur. Yuva kurmanın, eş ve anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur. Gerek dinimizin ilkeleri, gerekse Peygamberimiz (s.a.s)’in sünneti doğrultusunda ailede kalıcı huzur ve mutluluğu sağlamak adına evlilikte her iki tarafın da hakları gözetilmelidir.” Dedi.

YALÇINKAYA ayrıca 06.01.2018 Cumartesi (Yarın) saat 14.00’da Öğretmenevinde Araştırmacı-Yazar , Mavi Marmara Gazisi Hamza ER’in konuşmacı olarak katılacağı “Kudüs” konulu konferans programı’na ve Sarıkamış Şehitlerimizin 103. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Pazar günü gerçekleştirilecek olan Sabah Namazı Buluşması’na tüm halkımızı davet etti.