03.01.2018

İLÇEMİZ BU YIL DA BİRİNCİ OLDU

Antalya İli genelindeki İmam Hatip Liseleri arasında “Genç Nida Kızlar Arası Kuran-ı Kerim Okuma ve Hafızlık Yarışması” gerçekleştirildi.

İlçemiz, İl genelinde yapılan hafızlık yarışmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Nida Kızlar Arası Kuran-ı Kerim Okuma ve Hafızlık Yarışması” isimli İmam Hatip Liseleri Kız Öğrencileri arası Hafızlık Yarışmasında Hasan Peker Yatılı Kız Kur’an Kursumuzda hafızlığını tamamlayan öğrencimiz, Gülşen BİLGİN birinci oldu.
Daha önce ilçelerde yapılan ön eleme sonucunda yarışmaya katılma hakkı kazanan öğrenciler, kura ile belirlenen sıraya göre Kur'an tilaveti gerçekleştirdiler.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda İlçemiz Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni temsil eden 10. Sınıf öğrencisi Gülşen BİLGİN geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1. oldu.

Yarışmanın sonunda ise derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

2014-2016 yılları arasında Hasan Peker Yatılı Kız Kur’an Kursumuzda hafızlık öğrenimini tamamlayan Gülşen BİLGİN, geçen yıl Müftülüğümüz tarafından “umre” ile ödüllendirilmişti.

Gülşen BİLGİN ilerleyen günlerde yapılacak olan bölge finalinde ise Antalya ilimizi temsil edecek.

Konuyla ilgili konuşan İlçe Müftümüz Nazif Fehi YALÇINKAYA “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Nida Kızlar Arası Kuran-ı Kerim Okuma ve Hafızlık Yarışması”nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1. Olan hafızımız Gülşen BİLGİN’i tebrik ediyorum.Kelamın en hayırlısı Allah kelamı Kur’an-ı Kerim olduğuna göre insanların en hayırlısı da elbette ki Allah’ın kelamını öğrenenler ve öğretenlerdir.Bu vesileyle hafızımızın bu başarısının ilçemize örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Öğrencimize emek veren başta anne babaları olmak üzere öğretmenlerinden Allah razı olsun.Hafızımıza başarılarının devamını diliyorum.Rabbim bizleri Kur'anı Kerim’i hayatımıza tatbik edenlerden, ahkamını yaşantımıza uygulayanlardan eylesin.”dedi.