03.01.2018

İLÇEMİZDEN 639 HACI ADAYI VAR

İlçemizden hacca gitmek için bu yıl 92 kişi yeni kayıt yaptırdı. Eski kayıtların da Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından otomatik olarak güncellenmesiyle İlçemizdeki hacı adaylarının sayısı, 639’a yükseldi.

Bu yıl 81 vatandaş bizzat İlçe Müftülüğümüze başvuru yaparak ön kayıt işlemlerini gerçekleştirirken, 11 vatandaşımız ise hac ön kayıt işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıllarda hac ön kayıt işlemlerini gerçekleştirerek kuraya katılanlardan ancak hacca gidemeyen 547 vatandaşımızın kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından otomatik olarak güncellendi. İlçemizde bu verilere göre toplamda 639 vatandaşımız, hac vazifesini yerine getirebilmek için çekilecek olan kuralara katılacak.

KURA 25 OCAK 2018’DE ÇEKİLECEK
Kura çekimi ise, 2018 yılında hac kayıtlarını yenileyenler ile hac için ön kayıt yaptıran vatandaşlarımız arasından, hac konaklama tercihleri ve ön kayıt yaptırdıkları yıllar dikkate alınarak hesaplanan kat sayı ve oranlar esas alınmak suretiyle Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 25 Ocak 2018 Perşembe günü saat 11:00’da bilgisayar ortamında ve basın huzurunda çekilecektir.Hac kesin kayıt işlemleri ise 29 Ocak-09 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Hacı adaylarımız kayıt durumlarını ise http://hac.diyanet.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ile sorgulama yapabileceklerdir.

“ALLAH VATANDAŞLARIMIZIN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN”
İlçemizden hacca gitmek için bu yıl 92 kişinin ön kayıt yaptırdığını ifade eden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, “. Bu yıl 81 vatandaş bizzat İlçe Müftülüğümüze başvuru yaparak ön kayıt işlemlerini gerçekleştirirken, 11 vatandaşımız ise hac ön kayıt işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıllarda hac ön kayıt işlemlerini gerçekleştirerek kuraya katılanlardan ancak hacca gidemeyen 547 vatandaşımızın kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından otomatik olarak güncellendi.Bu verilere göre toplamda 639 kişi, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 25 Ocak tarihinde çekilecek olan kura heyecanını yaşayacaklar. Hac kesin kayıt işlemleri ise 29 Ocak-09 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.Allah hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın gönlüne göre versin. Kurada isimleri çıkan hacı adaylarımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da kutsal topraklara dualarla uğurlayacağız.” dedi.

Hac Kayıt Durumunuzu Sorgulamak İçin Lütfen Tıklayınız....​