19.12.2017

KARATEPE MAHALLESİ CAMİ MİNARESİNE KAVUŞTU

Minaresi bulunmayan Karatepe Mahallesi Cami, mahalle halkının üstün gayretleri ve hayırseverlikleri ile minaresine kavuştu.

Karatepe Mahallesi Cami İmam-Hatibi Celalettin KÜRÜK öncülüğünde hayırsever Karatepe halkı tarafından yaptırılan minare ile caminin yeni görüntüsü ise mahalle halkını oldukça memnun etti.

Minareye Işıklandırma sisteminin de monte edilmesiyle cami çok zarif bir görüntüye sahip oldu.

Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Karatepe Mahallesi Cami İmam-Hatibi Celalettin KÜRÜK “Minarelerimiz Camilerimizin en karakteristik unsurunu teşkil etmektedir.Camimizin de en büyük eksiği minaresiydi. Bizde mahalle halkıyla istişare yaparak camimize bir minare yaptırmaya karar verdik ve çalışmalarımıza başladık.Rabbime hamdolsun hayırseverlerimizin katkısı ile minaremizi yaptırdık. Ben minare yapımı için maddi manevi desteklerini esirgemeyen Karatepe Mahallesi halkına ve tüm hayır severlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yardımda bulunan tüm yardımseverlerin hayırlarını kabul eylesin.Minaremiz Karatepe’ye hayırlı olsun.” Dedi.

Karatepe mahalle sakinleri ise Caminin yeni görüntüsünden son derece memnun olduklarını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.