11.12.2017

BİLAL GÖREGEN, ENGELİ BULUNAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN SÖYLEDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Öğretmenevinde Engeli bulunan kardeşlerimiz ve ailelerinin yanı sıra tüm vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen etkinlikte bir araya geldik.

İlçemiz Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen ve Görme Engelli sanatçı Bilal GÖREGEN’in konuk olduğu programa başta İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA olmak üzere Belediye Başkanımız Dr. Adil Çelik, İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza BÜYÜKAKÇA, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Müftülüğümüz Engelli Koordinatörü Hüseyin SÖNMEZ, Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus KOÇ, Engeli bulunan kardeşlerimiz ve aileleri’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil ÇELİK ve İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA’nın Engelli vatandaşlarımızın daima yanında olduklarını ve her türlü sıkıntılarında gönüllerinin ve kapılarının daima açık olduklarını ifade eden konuşmalarıyla başladı ve Görme Engelli Sanatçı Bilal GÖREGEN’in ilahi,kaside,ezgi ve türkü dinletileriyle devam etti.

GÖREGEN, sergilediği özel performansı ve kendine özgü üslubu ile vatandaşları hem eğlendirdi hem güldürdü.Söylediği Kudüs ezgisi ile de katılımcıları hüzünlendirdi.GÖREGEN kanayan yaramız Kudüs’ün Müslümanların olduğunu ve daima Müslümanların kalacağını da sözlerinde belirtti.

Engelliler için sahne almanın mutluluk verici olduğunu belirten Bilal GÖREGEN, Engellilerin sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini , toplumda engellilere karşı duyulan sevginin, ilginin ve alakanın daim olması gerektiğini ifade etti.GÖREGEN ayrıca Engellilerin toplumla barışık olması gerektiğini ve engellilerin engelleri aşarak topluma karışması gerektiğini belirtti. Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen GÖREGEN, Gazipaşaya tekrar davet edilmek üzere Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil ÇELİK’ten de söz aldı. GÖREGEN “Her her zaman söylediğim bir sloganım var. Canımızı sıkmaya değil, ortalığı yıkmaya geldik. Dolayısıyla bugün eğleneceğiz” dedi ve katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Programın akabinde ise günün anlam ve önemine binaen İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA tarafından Görme Engelli Sanatçı Bilal GÖREGEN’e çiçek takdimi yapıldı.

Çiçek takdiminin ardından Görme Engelli Sanatçı Bilal GÖREGEN ile bol bol hatıra fotoğrafları çektirildi.

Programla ilgili düşüncelirini ifade eden engelli vatandaşlarımız ve aileleri ise, etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, her zaman böylesi bir morale ihtiyacı olduklarını, bu tür etkinliklerin sürekli devam etmesini, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin kendileri açısından önemli olduğunu, etkinlikle olağanüstü bir moral bulduklarını ve birbirleriyle kaynaştıklarını ifade ettiler.Ayrıca böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

(Not:Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak Engeli bulunan kardeşlerimizin yüzlerinde bir nebze de olsa gülücüğe vesile olmuşsak ne mutlu bizlere!)