05.12.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ PERSONELİNE “NİKAH” SEMİNERİ

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verilebileceği hükmü’nün kanuna eklenmesiyle birlikte müftülüğümüz personeline de nikah iş ve işlemleriyle ilgili eğitim verilmeye başlandı.

İlçe Nüfus Müdürlüğünde görevli Şef Zeynep KARAYEL tarafından verilen eğitimin ilk gününde ise Müftülüğümüz personeline evlenme töreni ve gerekli evraklarla ilgili bilgiler verildi.

Müftülüğümüz seminer salonunda gerçekleştirilen eğitim kapsamında, nikah kıyılırken yapılması gereken her türlü iş ve işlemler kapsayıcı bir şekilde Evlendirme Yönetmeliği rehber alınarak en ince datayına kadar veriliyor.

Eğitimin sona ermesi ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın bilgilendirmesinden sonra ise Müftülüğümüz tarafından da resmi nikah işlemlerine başlayabilecektir.

Konuyla İlgili konuşan İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “ Kamuoyu’nun talepleri doğrultusunda Hükümetimiz tarafından İl ve İlçe Müftülüklerine evlendirme memurluğu yetkisi ve görevinin verilebileceği kanunu yürürlüğe girmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı doğrultusunda da müftülüğümüzde nikah iş ve işlemlerini yapacak personelimize eğitimler başladı.Eğitimin sonunda ise Belediyemizin ve nüfus müdürlüğümüzün evlendirme iş ve işlemlerini onlarla paylaşmış olacağız. Vatandaşlarımızın taleplerine göre nikah işlemlerinin sonunda çiftlerimize dua edilmek suretiyle, dini nikahla resmi nikah aynı noktada icra edilmiş olacak.Böylece vatandaşlarımızın daha kolay, daha hızlı bir şekilde evlenmelerine de katkıda bulunmuş olacağız. " dedi.