30.11.2017

YALÇINKAYA YUNUS İÇİN OKUTULAN MEVLİT PROGRAMINA KATILDI

İlçemizde, 26 Ekim gecesi geçirdiği kazanın arıdan 10 Kasım’da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik bölümü birinci sınıf öğrencisi Yunus Akalın için okul yönetimi tarafından mevlit okutuldu.

M.Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu Şehit Süleyman Gür Konferans Salonu’nda okutulan mevlide, İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, okulda görevli akademik personel, Yunus Akalın’ın öğrenci arkadaşları ve okul çalışanları katıldı. Saat 11.00’da başlayan mevlit programında, İlçe Müftüsü Yalçınkaya’da ilahi ve Kur’an-ı Kerim okudu.  Öğrenciler tarafından yoğun bir katılımın olduğu mevlit programı, Yunus Akalın için okunan duaların ardından son buldu. Mevlit programının ardından, okul yönetimi tarafından katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

YALÇINKAYA’DAN ÖĞRENCİLERE NASİHAT

Mevlit programının sonunda öğrencilere nasihat veren İlçe Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, “Hayat o kadar kısa ki, iki genç kardeşimizi elim bir trafik kazasında kaybettik. Hayatınızı çok verimli değerlendiriniz. Hayat öyle bir şey ki; ölümün, nerede, ne zaman, nasıl, kaç yaşında geleceğini bilemiyoruz. Bir meyve ağacındaki meyveleri düşünün. O meyvelerin bir ömrü vardır. Bazen çocuklar gelir o meyveleri taşlar ya da bir araç çarpar meyveleri yere zamansız düşürür. Yunus Emre derki, ‘Yanar içim göynür özüm. Yiğit iken ölenlere. Gök ekini biçmiş gibi’ Yunus Emre, genç yaşta ölenleri gök ekinin biçilmesine benzetiyor. Gençler bu hayat 20 sene de yaşanız 80 sene de yaşasanız bir nevi aynıdır. 80 yaşında bir amcaya yaşadıklarını sorsak geldi geçti der. Bizler Gazipaşa halkı olarak Yunus ve Burak kardeşlerimize üzüldük. Sizler arkadaşlarınız onlarla zaman geçirdiniz, sizler daha çok üzüldünüz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Onun için hayatımızı verimli yaşamaya bakalım” şeklinde konuştu.