02.12.2017

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI SELİM ARGUN KONFERANS VERDİ

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1446 yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen " Hz. Peygamber (s.a.s.) Örnekliği" konulu program Gazipaşa Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yard. Doç.Dr. Selim ARGUN’un konuşmacı olarak katıldığı programa başta İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA olmak üzere Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus KOÇ, Müftülük Personelimiz, İlçemizde görev yapan İmam-Hatiplerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program ilk olarak Gürçam Mahallesi Cami İmam-Hatibi Muhammed KALYONCU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yard. Doç.Dr. Selim ARGUN’un " Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Örnekliği" konulu konferansı ile devam etti.

ARGUN konuşmasında 2017 yılının insanlık tarihi için çok önemli bir yıl ve çok önemli bir dönemeç yılı olduğunu, bu yıl ilk defa dünyada fazla yemek yemekten yani obeziteden ölen insanların sayısının dünyada açlıktan ölenlerin sayısını aştığını, dünya genelinde gelir dağılımında büyük bir eşitsizliğin söz konusu olduğunu ve bugün Ümmeti olmakla iftihar duyduğumuz Peygamberimiz (s.a.s)’in eşitliğini, adaletini, komşuluk hukukunu kısaca O’nun örnekliğini her zamankinden daha çok insanlık adına bütün dünyaya anlatmamız gerektiğini ifade etti.ARGUN ayrıca bazı şer güçleri’nin İslam deyince akla daeş gibi terör örgütlerinin ve kafa kesme törenlerinin akla gelmesini istediklerini ancak asıl olan İslam’ın bu olmadığını ve Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i Peygamberimiz (s.a.s)’in Sünnetini ve hakikatleri başta memleketimiz olmak üzere tüm dünyaya dilimizin döndüğünce, sesimizin çıktığınca, ciğirlerimizdeki son nefesimiz kalıncaya kadar kimseden korkmadan çekinmeden dile getirmemiz gerektiğini ifade etti.

Konferans’ın ardından ise İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA tarafından günün anlam ve önemine binaen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yard. Doç.Dr. Selim ARGUN’a çiçek takdimi yapıldı.Ayrıca Gazipaya İmam Hatip Okulları adına Fatma ŞENEL tarafından ARGUN’a hediye takdimi yapıldı.

İlçe Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencilerimizden İlknur TURGUT ve Sümeyye SÖNMEZ’in “Sen Doğunca Efendim” ve “Doğrudur Hep Sözlerin” adlı şiiri seslendirmeleri ise katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Sunuculuğu Müftülüğümüz V.H.K.İ. Fatih YILDIRIM’ın yaptığı program, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.