30.11.2017

MERKEZ CAMİ’NDE SABAH NAMAZINDA BULUŞTUK

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1446 yıl dönümü dolayısıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından İlçemiz Merkez Cami’nde “Sabah Namazı’nda Buluşuyoruz” programı düzenlendi.

Programa İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA başta olmak üzere,İlçe Yazı İşleri Müdürü Tan DOĞAN,Belediye Başkan Yardımcısı Adem KAYA,Müftülüğümüz Personeli, Din Görevlilerimiz, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.Bayan Cemaatin de Programa yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Program sabah namazından önce Yasin-i Şerif okunmasıyla başladı.Sabah namazının Cemaatle kılınmasının ardından tövbe-istiğfar edilip salavat, tesbihat ve tekbirler okundu. Ardından İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA'nın yapmış olduğu dua’ya hep birlikte “Amin” denildi.

YALÇINKAYA yapmış olduğu duasında “Ya Rabbi, Sabah Namazın ihya etmek üzere huzuruna geldik, yalnız senin mağfiretine sığınarak, diz çöktük, el açtık, sana açılan elleri, titreşen kalpleri, niyazda bulunan dilleri, huzurundan boş çevirme Ya Rabbi,

Ya Rabbe’l-Alemin! Peygamberimizin bizlere yaşayarak öğrettiği Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza doğru bir şekilde yansıtanlardan eyle. Peygamber Efendimizin örnekliğini, güzel ahlakını kendimize daima şiar edinenlerden eyle. Onun gibi örnek bir mümin, iyi bir insan olmak için gayret gösterenlerden eyle. Onun gibi sadakatli bir eş, hayırlı bir evlat, şefkatli bir dede, merhametli bir baba olan kullarından eyle, Onun gibi emin bir komşu, candan bir kardeş, vefalı bir akraba olanlardan eyle,

Allah’ım! Kalplerimizi din-i islam üzere sabit kıl. Birbirimize karşı kalplerimizi kaynaştır. Milletimizi ve İslam alemini her türlü kötülükten, fitne ve musibetten muhafaza eyle. Bizleri tevhit üzere sabit kıl.
Ya Rabbi! Bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme. Bizlere basiret ver, firaset ihsan eyle! Bütün kötü niyetlerin, kirli emellerin fitnelerinden, fücurlarından bütün ümmeti Muhammedi muhafaza eyle Allah’ım!

Ya Rabbe’l-Alemin! Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz için aynı ulvi değerler uğruna şehit düşen kardeşlerimize rahmet eyle, mekânlarını cennet eyle. Geride kalanlarına sabr-ı cemiller ihsan eyle!
Birliğimize, dirliğimize göz dikenlere, izzetimize, şerefimize kurşun sıkanlara fırsat verme Allah’ım. Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dahili ve harici fitnelerden fesatlardan milletimizi memleketimizi muhafaza eyle Allah'ım. Tarih boyunca nice saldırıya mertçe, yiğitçe karşı durmuş insanlarımıza bu cinayetler karşısında metanetli, ferasetli, soğukkanlı ve iradeli olmayı lütfeyle Allah'ım. Fitne ateşiyle bizi tutuşturmak isteyenlere karşı yekvücut olmayı, tek bilek olmayı milletçe hepimize nasip eyle Allah'ım." dedi.

Program Camiyi dolduran cemaatimize kahvaltı ikramıyla sona erdi.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1446 yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz.Bu kapsamda İlçemiz Merkez Cami’nde “Sabah Namazı’nda Buluşuyoruz” programı düzenlendik. Bu tür etkinlikler bizlerin daha da dayanışma ve kaynaşma içerisinde olmamıza vesile olmaktadır.

Mevlid kandili dolayısıyla,Peygamberimiz (s.a.s)’in örnekliğini hayatımıza uygulama aşkı, gayreti ve heyecanını yakalama, bizler de var olan Peygamber sevgisini, Onu doğru tanımaya, doğru anlamaya ve doğru yaşamaya dönüştürmek amacıyla bugün saat: 19:45'de Belediye Kültür Merkezinde Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Ahmet ÖGKE ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’in konuşmacı olarak katılacağı " Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Örnekliği" konulu Mevlid-i Nebi programı gerçekleştireceğiz. Bu anlamlı programa da tüm ilçe halkımızı davet ediyorum.” Dedi.