29.11.2017

BAYANLARA YÖNELİK MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1446. yıl dönümü dolayısıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından İlçemiz Merkez Cami’nde “Bayanlara Yönelik Mevlid Kandili Özel Programı” düzenlendi.

Programa Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esma AYDIN, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda hanım cemaat katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, “Hz. Peygamber (s.a.s.)’ın Örnekliği” konulu vaaz ile devam etti ve katılımcılar Mevlid Kandili’nin nasıl fırsata dönüştürüleceği hususunda bilgilendirildi.
Program kapsamında ayrıca şiirler okundu, dini bilgiler yarışması düzenlendi, ilahiler seslendirildi ve okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencilerimizin seslendirdiği ilahi ve şiirler ise katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Programın bitiminde ise katılımcılara çeşitli ikramlar verildi.

Bayanlara yönelik Vaaz ve irşat hizmetlerine oldukça önem verdiklerini belirten İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Vaaz ve İrşat Programları düzenlememizdeki amacımız, Kur'an-ı Kerim ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak topluma doğru dinî bilgi sunmak, bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dinî açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmak adına kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dînî danışmanlık ve rehberlik hizmeti verebilmek.Bu vesileyle doğru dinî ve ahlâki bilgilere sahip, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmek.Bugünkü programımız da dolu dolu geçti.Umarım hanım kardeşlerimiz de ziyadesiyle istifade etmişlerdir.

Mevlid Kandili dolayısıyla bire kere daha hatırlatmak gerekir ki bizlere düşen asıl vazife, Peygamberimiz (s.a.s.) bizlere yaşayarak öğrettiği Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza doğru bir şekilde yansıtmak olduğunu hatırımızdan çıkarmamaktır. Peygamber Efendimizin örnekliğini, güzel ahlakını kendimize daima şiar edinmektir. Onun gibi örnek bir mümin, iyi bir insan olmak için gayret göstermektir. Onun gibi sadakatli bir eş, hayırlı bir evlat, şefkatli bir dede, merhametli bir baba olmaya çalışmaktır. Onun gibi emin bir komşu, candan bir kardeş, vefalı bir akraba olmaktır.

Ben bu programın düzenlenmesine ve geniş kitlelere ulaşmtırılmasında gayret gösteren görevlilerimize, ve programımıza iştirak eden tüm hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.