17.10.2018

MÜFTÜ ERDOĞAN ŞEHİT DEMET SEZEN KIZ İMAM HATİP LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN okul ziyaretleri kapsamında Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesini ziyaret etti.

ERDOĞAN’a Müftülüğümüz Şefi Turan AKBAŞ ve Müftülüğümüz personeli Ahmet İŞBİLİR de eşlik etti.

Müdür Yardımcısı Yunus KOÇ ile "OKUL - CAMİ EL ELE ve GENÇLİĞE DEĞER" projelerini ve projeler kapsamında ortaklaşa gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirten Müftü ERDOĞAN Projeler hakkında şunları söyledi: “Projelerimizin en önemli hedefi İmam Hatipli öğrencilerimizin Camileri ve Din Görevlilerini seven ve güçlü bağlar kuran gençler olmalarına katkıda bulunmak, onların din eğitimlerine yardımcı olmak, Cami-Okul-Müftülük bütünleşmesini sağlamak, manevi ve ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirmek, gençlerin cami ve din eksenli bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak, dinimizde önemli yeri olan birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi duygularını kavratmak ayrıca camilerimizi her yaş grubunun ortak buluşma noktası haline getirmek, İmam Hatip öğrencilerinin Din Görevlileri, cami ve cemaat ile bağ kurmalarını sağlayarak, onların çok yönlü olarak kendilerini yetiştirebilmeleri sağlamak ve manevi değerlerimiz konusunda onlarda farkındalık oluşturabilmektir. Yapılacak etkinliklerle gençlere doğru bilgiler aktararak onları yanlış fikir ve düşüncelerden korumak, ahlaki, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olmaları hedeflenmektedir. İmam Hatip Okullarında okumakta olan öğrencilerin öğrendikleri bilgileri uygulama alanları oluşturularak Cuma namazı kıldırma, hutbe okuma ve müezinlik yapma konularında uygulama yapmaları sağlanacaktır.Bayanların Cuma ve bayram namazlarında cemaate katılma alışkanlığı kazandırılması amacıyla bayan imam hatip öğrencilerinin Cuma ve bayram namazlarında camiye gitmeleri sağlanacaktır.” Dedi.

Ziyaret hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Yunus KOÇ “Gazipaşa müftülüğüne geçtiğimiz günlerde atanan ve göreve başlayan İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN hocamız, bugün okulumuzu ziyaret ettiler.İlçe Müftümüz, hem okulumuz hakkında bilgi aldılar hem de meslek dersleri öğretmenlerimiz ile tanışarak onlara başarılar dilediler.
Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak İlçe Müftülüğümüz ile "OKUL - CAMİİ ELELE"ve "GENÇLİĞE DEĞER" projelerini ortaklaşa uygulama kararı aldık.

Ziyaretlerinden ve faaliyetlerimize desteklerinden dolayı İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN hocamıza çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Ziyaretinin ardından, tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen ERDOĞAN ve beraberindekiler daha sonra okuldan ayrıldı.