17.09.2018

4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSLARIMIZ’A KAYITLAR BAŞLADI

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımız 24 Eylül 2018 Pazartesi günü itabariyle eğitim öğretime başlıyor.Kurslarımıza kayıt işlemleri ise 17 Eylül 2018-30 Eylül 2018 tarihleri arasında 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızdan gerçekleştirilecek.

Kurslarımıza çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen velilerimiz çocuğunun kimliği ile tam gün veya yarım gün isteğine göre Kurslarımıza başvurarak kayıt işlemlerini kolaylıkla yapabileceklerdir.

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN “Toplumumuzun geleceği olan 4-6 yaş grubu çocuklarımızın yetişmesinde, şahsiyetlerinin oluşmasında, sosyal ve kültürel kimlik gelişimlerinde, dini ve ahlaki eğitimlerine katkı sunma noktasında 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarımız oldukça önem arz etmektedir. Çocuğun dini nitelikli bilgi ve merakının cevapsız bırakılması veya gelişi güzel bir şekilde cevaplandırılması da ileriki yaşlarda din ile alakalı bir takım olumsuz düşünce ve davranışların oluşmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla çocuklarımızın ihtiyacı olan din eğitiminin pedagojik ilkeler çerçevesinde ehil insanlar tarafından verilmesi gerekmektedir. Bizler bu bilinçle hareket ederek 4-6 Yaş Gurubu Kur’an Kurslarımızda “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticisi” sertifikasına sahip Kur’an Kursu Öğreticilerimizi görevlendirmekteyiz.

4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarımızda minik yavrularımıza Allah’ın kelamını, Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in sünnetinin ve ahlakını’nın yanı sıra kısa sureleri,kısa duaları, Kuran Alfabesini öğretiyoruz.Ayrıca kolaylık olması açısından İlahiler eşliğinde İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını, İslamın görgü ve kurallarını öğretiyoruz. Birçok etkinliği oyun eşliğinde gerçekleştirmelerini sağlıyor, boyama gibi etkinliklerle el becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.

Kur’an kurslarımızda eğitim-öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüyor, Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilerek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösteriyoruz.

Amacımız çocuklarımızı Peygamberi bir metodla ayet ve hadis ışığında yetiştirmektir.Onlara Kuranı Kerimi öğretmek ve onun içindekiler ile de amel etmelerine öncülük etmektir. Çocuklarımıza Sağlıklı bir din eğitimi verebilmek için anne babanın da çocuk üzerinde önemli bir etkisi vardır.Bu noktada velilerimizden ricamız 4-6 yaş grubu yavrularımızı kurslarımıza kayıt yaptırmalarıdır.

Çalışan velilerimizi de düşünerek çocukları için tam gün eğitim-öğretim imkanı sunuyoruz.Velilerimiz tam gün veya yarım gün isteklerine göre çocuklarını ilgili Kur’an Kurslarımıza kayıt yaptırabilirler.

Söz konusu eğitimin istenilen seviyede yürütülmesinde başta fedakâr öğreticilerimiz olmak üzere velilerimizin de destekleri önemli rol oynamaktadır.Bu noktada velilerimiz evlerinin de bir okul olduğunu asla unutmamalıdırlar. Eğitim öğretim dönemi boyunca çocuklarının öğretmenleriyle daima irtibat halinde olmalıdırlar. Eğitimin, çocuklarımıza sadece bilgi yüklemekten ibaret olmadığı bilinciyle hareket edilmelidir. “Hiçbir anne baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.” hadisi gereği evlatlarımızın istikbali kadar, onların iyi ve faydalı birer insan olarak yetişmeleri için de gayret gösterilmelidir.

Ben bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” Dedi.