10.09.2018

MÜFTÜ ERDOĞAN’DAN HİCRİ YENİ YIL MESAJI

İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN 11 Eylül 2018 Salı günü hicri yeni yıl olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Müftü ERDOĞAN mesajında şunları kaydetti:

“İslam âlemi olarak yeni bir hicrî yıla daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle İslâm Âlemi olarak 11 Eylül 2018 Salı günü Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in Mekke’den Medine’ye hicretinin 1440. yılını ve Muharrem ayının ilk gününü idrak etmiş olacağız.

Biz Müslümanlar için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun kutlu elçisine gönülden bağlılığın bir ifadesidir.

Hicret; Allah rızası için anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsüdür. Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır hicret. Hakka, hakikate, ilme, irfana ve en önemlisi medeniyete yapılan bir yolculuktur bu. Maddi zorluklar ve zorlamalar karşısında bir kaçış değil; İslam’ı öğrenmek, öğretmek, yaşamak ve yaşatmak için yeni bir imkân, yeni bir mekân arayışıdır.

Ayrıca hicret, her türlü fenalığı arkasında bırakarak, kötülükten uzaklaşarak iyiliğe ve hayra doğru adım atmaktır. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) hicretin bu manevi boyutuna şöyle işaret etmektedir: “Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslümanların zarar görmediği kişidir. Muhacir ise, Allah’ın yasaklarını terk eden kimsedir.”

Bugün bizim için de bir hicret söz konusu. Fakat bu hicret sadece göç ederek yer ve yurt aramak değil; her durumda daha iyinin peşinde koşmak, İslam’ı daha samimi bir şekilde yaşamaya çalışmaktır. “Muhacir Allah’ın yasakladığını terk eden kimsedir.” (Buhârî, Îmân, 4) diyen Resûlullah’ın belirttiği üzere her türlü hatadan, günah ve isyandan uzak durmaktır.

Yeni bir hicrî yıla girerken Müslümana yaraşan, geçmişin muhasebesini yaparak geleceği tanzim etmektir. İsyandan itaate, günahtan tövbeye, gösterişten tevazua, ayrılıktan vahdete, düşmanlıktan kardeşliğe, cehaletten ilme, kötülükten iyiliğe hicret etmektir.

Ben bu duygu ve düşüncelerle Hicri yeni yılımızın İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, ülkemizde ve dünyada devam eden üzücü olayların, acı ve gözyaşının son bulmasını, savaş ve şiddetin yerini huzur ve barışın almasını, yüreklerimizdeki imanı ve topraklarımızdaki emanı güçlendirmesini, milletimiz, ümmetimiz ve insanlık alemi için hayra, huzura ve barışa vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, tüm halkımızın Hicri yeni yılını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”