18.08.2018

YAZ KUR’AN KURSLARI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE SONA ERDİ

Okulların tatil olmasıyla birlikte Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı cami ve Kur’an kurslarımızda 25 Haziran’da “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganı ile başlayan Yaz Kur’an kursları çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrenciler, Kur’an-ı Kerimi okumayı öğrenme ve Temel Dini Bilgiler’in yanı sıra cami ziyaretleri, piknikler, çeşitli turnuvalar ve gezilerle farklı bir Yaz Kur’an Kursu ve yaz tatili yaşamış oldular.

Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilerimiz hocalarından Kur’an-ı Kerim-i tecvitli yüzünden okuma, kısa sürelerin ezberlenmesi, abdest alma, namaz kılma ve Peygamberimizin hayatı gibi dini bilgiler öğrenirken aynı zamanda cami içi ve dışı sosyal faaliyetleriyle (Piknik, aile iftarları, futbol,masa tenisi,güreş ve satranç turnuvası, karpuz ve dondurma ikram günleri, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışmaları, çevre temizliği kampanyaları, kamp programları, yaşlı ve ihtiyarları ziyaret, v.s) Yaz Kur’an Kursunu başarıyla tamamladılar.Abdest ve namaz kılma gibi uygulama gerektiren derslerde uygulamalı olarak öğrencilere öğretildi.

Öğrencilerimizin yaz tatilinde olduğunun da bilincinde olarak öğrencileri sıkmadan; piknik,futbol,masa tenisi,güreş ve satranç turnuvaları gibi çeşitli sosyal ve sportif programlarla öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmeleri için uygun zemin hazırlandı. Öğrenciler Kur’an Kursunun sadece din eğitiminin verildiği mekânlar değil, din eğitiminden başka sosyal etkinliklerin de olduğu bir alan olduğunu görmüş oldular. Yine bazı Yaz kur’an kurslarımızda teknolojinin de imkânlarından faydalanılarak bilgisayar destekli yansıtma cihazlarıyla görsel eğitim verildi. Ayrıca derslerde başarılı olan öğrencilerimizin yanında derslere ilgisi az olan öğrencilerinde kurslara motive olması için çeşitli hediye ve ödüllerle katılımı ve ilgiyi artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirildi.
Yaz kuran kursuna gelen öğrencilerin sıkılmamaları ve derse devamlılıklarını sağlamak amacıyla çeşitli oyunlar oynanarak ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek çocukların camiyi sevmeleri sağlandı.

Öğrencilerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla hayırseverler ve Öğreticilerimizin destekleriyle de çeşitli ikramlar ve sürprizler yapıldı.

15 Temmuz günü öğrenci ve velilerin katılımıyla tüm camilerimizde şehitlerimizi anma merasimi düzenlendi, merasimlerde vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik konularına vurgu yapıldı.

İlçemiz genelinde açılan Yaz Kur’an Kurslarında görev yapan İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, çocukların moral ve motivasyonunu canlı tutarak, verimli bir yaz kursu geçirmelerine vesile oldular. Birçok Yaz Kur’an Kursumuzda öğrencilere kurs sonunda çeşitli ödüller verildi.Kur’an Kursu Öğreticileri öğrencilerinin gelecekte vatana ve millete hayırlı birer birey olmaları için elinden gelen gayreti gösterdiler.

Öğrencilerine Dini ve Milli değerlerini öğretmeye çalıştılar. Çeşitli etkinlikler, ödüller hazırlayarak onların gönüllerine hitap ettiler.

Yaz Kur’an kursların da yoğun tempo ile çalışan din görevlilerimize ve Kur’an kursu öğreticilerimize, çocuklarını yaz Kur’an kurslarına gönderen velilerimize ve camilerimizi şenlendiren yaz Kur’an kursu öğrencilerimize teşekkür ediyorum.Ayrıca önümüzdeki haftalarda uzun dönem Kur’an Kursu kayıtları’nın yanı sıra 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımıza da kayıtlar başlayacak olup bu kurslarımıza vatandaşlarımızı bekliyoruz.