18.08.2018

TDV’YE BAĞIŞLADIĞINIZ KURBANLAR NASIL KESİLİYOR

Önce, kurban organizasyonu stantları veya internet üzerinden verilen hisse bedelleri Türkiye Diyanet Vakfı'na ulaşır. Ardından, daha önceden belirlenmiş organizasyon gönüllüleri yola çıkar ve görevlendirildikleri ülkelere ulaşır, sonra temin edilen kurbanlıkları ; kurban olabilecek özellikleri, varsa kusurları gibi her yönüyle incelerler.

Gerekli durumlarda müdahalede bulunurlar, Ardından kurban kesim yerinde, vakit geldiğinde hisse bağışı yapan hayırseverlerin isimleri tek tek okunarak kesim işlemi yapılır.

Daha sonra kesim işlemi yapılan hisseler paketlenerek fakir ailelere teslim edilmek üzere kendi bölgesinde yola çıkar ve kapılar Türkiye'nin selamıyla tıklanır. Hisseler ihtiyaç sahiplerine verilir.

Son olarak Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kesim ve teslimat bilgisi hisse bağışında bulunan hayırseverlere SMS olarak bildirilir. Böylece kurbanlar tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine ulaşır.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI GÜVENCESİYLE
Türkiye Diyanet Vakfımız, 43 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi Vekaletle Kurban Kesimi konusunda da örnek teşkil ediyor.

Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfımız, bu Kurban Bayramında da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mazlum ve mağdur coğrafyalara bayram sevincini taşımak için yola çıkıyor.

Türkiye Diyanet Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla gerçekleştirdiği 2018 Vekâletle Kurban Kesin Programı kapsamında, yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde kurban kesimi yapacak.

Hayırseverlerimizin vekâlet verdikleri kurbanlar, dini usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Vekaleti alınan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek; hayırsever milletimizin emanetleri 26 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

2017 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 257 bin 789 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 260 merkezde, yurt dışında 135 ülkenin 400 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika ülkeleri, Afganistan, Pakistan, Filistin, Gazze, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve diğer bölgelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

KURBANLARIMIZ KARDEŞLERİMİZE UMUT OLSUN
Vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra ilçe müftülügümüz, cami görevlilerimiz, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılıp kurbanlarını (yurt içi 850 TL, yurt dışı 625 TL) vekalet yoluyla kestirebilir. Vatandaşlarımız ayrıca 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilir.
#KurbanınıPaylaşKardeşinleYakınlaş