21.07.2018

YENİ MÜFTÜMÜZ YUNUS ERDOĞAN

Gazipaşa İlçe Müftümüz iken Diyanet İşleri Başkanlığı Malzeme Yönetimi Ve Satın alma Daire Başkanlığına ataması yapılan Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın ardından boşalan Müftülüğümüz kadrosuna Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Rize İli Çamlıhemşin İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN’ın ataması yapıldı.
Gazipaşa İlçe Müftüsü olarak ataması yapılan Yunus ERDOĞAN'ın Ağustos ayı başlarında ilçemize gelerek görevine başlaması bekleniyor.

05.05.1979 tarihinde Sakarya’nın Karasu ilçesinde doğan yeni Müftümüz Yunus ERDOĞAN, İlkokulu Karasu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda tamamladı. 1993 yılında hafızlığını bitirdi. 1994 yılında ortaokuldan, 1997 yılında İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 2003 yılında KTÜ Rize İlahiyat Fakültesini bitirdi.

2004- 2009 yılları arasında Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Bu süre içersinde askerlik görevini Malatya’da 313 kısa dönem olarak tamamladı.

2009-2012 yılları arasında Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi 1. dönem İhtisas Kursunu başarıyla bitirdi.
10.09.2012 tarihinde Gümüşhane ili Kürtün İlçesinde Vaiz olarak göreve başladı. 01.10.2013 tarihinde Sakarya Adapazarı Merkez İlçe Vaizliğine naklen atandı.

11.01.2016 tarihinde Rize Çamlıhemşin ilçe müftüsü olarak atandı.

Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim dalı Tefsir Bilim dalında yüksek lisansına devam eden Erdoğan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hocamıza yeni görev yerinin hayırlara vesile olmasını ve görevinde muvaffakiyetler dileriz.

“BAYER” KAŞ MÜFTÜSÜ OLDU
İlçemiz Müftüsü iken yurt dışı görevi için Almanya’ya giden ve görevini tamamlayan Ahmet BAYER ise Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından İlimiz Kaş İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.

Hocamıza İlçemizde görev yaptığı süre boyunca göstermiş olduğu özverili çalışmalarından ve yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunar yeni görevinin hayırlara vesile olmasını ve başarılı hizmetlerinin devamını dileriz.