16.07.2018

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

2 yıl önce FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında Cumhuriyet Meydanını dolduran Gazipaşa halkı,15 Temmuz’un yıldönümünde yine Cumhuriyet meydandaydı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce Gazipaşalı, hain darbe girişimi ve milletimizin yazmış olduğu 15 Temmuz Destanının yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tuttu. 7’den 70’e ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Gazipaşalılar 15 Temmuz şehitlerini andı.

*** DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI ***

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Demokrasi ve Millî Birlik Yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile mehteran takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar süren Demokrasi Nöbeti’ne başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösteriminin yapılması, darbe gecesini anlatan kamu spotlarının yayınlanması, 15 Temmuz Anı Defterinin imzalanmasıyla devam etti.

***SABAH NAMAZINA KADAR NÖBET TUTULDU***

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tutuldu.Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz adına Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen okçuluk, güreş, badmington, masa tenisi ve atletizm müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Şiirlerin okunmasının ardından Cuma İçten’in 15 Temmuz’a özel konuşması dinlendi. Şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu, ilahiler söylendi ve Müftülüğümüz V.H.K.İ. Fatih YILDIRIM’ın İlçemizde okunan hatm-i şerifler için yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.YILDIRIM yapmış olduğu duasında
“Ey bizleri 15 Temmuz gecesinde milletçe büyük bir felaketten, büyük bir badireden kurtaran Yüce Rabbimiz! Her türlü hamdimizi, şükrümüzü, senamızı, duamızı sana arz ediyoruz. Sen kabul eyle Allahım!
Hz. Adem’den Hz. Muhammed Mustafa sav’e kadar yeryüzünü şereflendirmiş bütün kutlu nebilere salat selam ve hürmetlerimizi arz ediyoruz. Sen haberdar eyle Allah’ım!

Ey bütün varlığı ve insanlığı merhametiyle kuşatan Yüce Rabbimiz! Suçlarımızı, günahlarımızı, kusurlarımızı, itiraf ediyoruz. Sen bizleri bağışla Allah’ım!
Ya Rabbi! Aziz milletimizin katkısıyla bütün şehitlerimiz için okuduğumuz hatmi şerifleri kabul eyle.

Şehitlerimizin ruhlarına bağışlıyoruz makbul eyle. Makamlarını âli mekanlarını cennet eyle. Bu hatimleri okuyan, yapılan duaya amin diyen kardeşlerimizi de iki cihanda aziz eyle Allahım!

Allahım! Suret-i Haktan görünerek din görüntüsü altında bu milletin arasına fitne, fesat tohumları ekenleri kahr u perişan eyle! Bizi dinle, imanla, Kur’an’la, Peygamberle, Allah ile aldatanlardan ve aldananlardan eyleme Allahım! Bu aziz millete karşı hile, oyun ve tuzak kuranların tuzaklarını kendi başlarına çevir ya Rabbi!
Ya İlahi! 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yekvücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle.

Aziz şehitlerimizin hürmetine bizleri, ülkemizi, milletimizi, İslâm beldelerini ve tüm dünyayı her türlü savaştan, afetten, fitneden, fesattan muhafaza eyle Allah’ım!” dedi.

Saatlerin 00.13 göstermesiyle tüm camilerde sela okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Merkez Camii’nde sabah namazının kılınmasının ardından sona erdi.