13.07.2018

Şehitlerimiz İçin Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı Düzenlendi

15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüzce 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programı” düzenlendi.

İlçemiz Çarşı Camii'nde düzenlenen Program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, Mevlid-i Şerif okundu ve yapılan dualara amin denildi.

TÜM CAMİLERİMİZDE “15 TEMMUZ” TEMALI HUTBE OKUNDU

15 Temmuz’un 2. yıldönümünde milli ruhu diri tutmak ve şehitlerimizin aziz yadigarı, cennet vatanımıza ihanet eden hainleri vicdanlarda mahkum etmek için Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınladığı hutbe İlçemiz genelindeki tüm camilerimizde okundu. 15 Temmuz gecesi gök kubbeyi sabahlara kadar inleten salalara değinen Diyanet İşleri Başkanlığımız, yayımladığı hutbesinde o gece yaşananları adeta yeniden hissettirdi. Hutbede yer alan Ayet-i kerimede, kendilerini ıslah edici olarak nitelendiren fasıkların asıl bozguncular olduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanlığımız, hutbede bu gibi dini istismar eden yapılara karşı milletimizi de uyardı. Yine Diyanet İşleri Başkanlığımız, Peygamber Efendimizin “Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslümanların güvende oldukları kişidir. Mümin, canları ve malları hususunda insanların kendisinden emin oldukları kişidir.” Hadisi şerifini zihinlere bir kere daha kazıdı.