29.06.2018

DUALAR YKS’YE GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YAPILDI

30 Haziran 2018 Cumartesi ve 01 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından dua programı düzenlendi.

İlçemiz Merkez Cami’nde gerçekleştirilen programa Müftülüğümüz Personelinin yanı sıra sınava girecek olan öğrenciler, veliler ve çok sayıda cemaat katıldı.

Yatsı Namazının cemaatle kılınmasının ardından Kur'an Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler okundu, öğrencilerin moral ve motivasyonunun yükseltecek konuşmalar yapıldı ve Merkez Cami İmam Hatibi Şavkı YURTSEVER’in yapmış olduğu duaya hep birlkite amin denildi.

YURTSEVER duasında "Allah'ım okuduğumuz Kur’an-ı Kerimlerin, Yapmış olduğumuz duaların hürmetine öğrencilerimizi sınavlarda başarılı kıl. Bu imtihanlarda gençlerimize yardımcı ol. Öğrendiklerini sınavda uygulamayı nasip eyle. Sınava girecek tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ver, onların isabetli kararlar vermelerini sağla. Onların dualarını boş geri çevirme. Gönüllerinden ne geçiyorsa onu ver.(Amin)" dedi.

Programın bitiminde ise sınava girecek öğrenci ve velilere çeşitli ikramlar verildi.
Dua programı ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftü Vekili Turan AKBAŞ, "İlçemizde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na girecek Öğrencilerimiz için Gazipaşa Müftülüğü olarak sınav öncesinde bir dua programı düzenlendik.

İnancımızın gereği olarak önce çalışmamız daha sonra da Allah'a tevekkül etmemiz gerekiyor. Çalışmaksızın başarının olmayacağı, dışarıdan delil aramaya gerek olmaksızın, akıl sahibi her insanın kabul edeceği bir gerçektir. Müslüman işlerini tevekkül anlayışı çerçevesinde, tembellik yapmaksızın elinden gelen bütün çabayı gösterdikten sonra sonucu Allah’a havale etmek biçiminde şekillendirir. Bizler bu son kısmını birlikte tamamlamaya ve öğrencilerimize bu konuda destek olmaya çalıştık. Kendilerine rahat, stresten uzak bir ortamda sınava girmeleri gerektiğini anlattık. Ailelere de bazı tavsiyelerde bulunduk. Öğrencilerimiz de programın kendileri için son derece faydalı olduğunu belirttiler.

Bizler Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak maddi manevi gençlerimizin daima yanındayız.Şimdiden sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.” Dedi.

Program iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.