22.06.2018

YAZ KURAN KURSLARI 25 HAZİRANDA BAŞLIYOR

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımız da 81 il ve 957 ilçede Yaz Kur’an Kursları için hazırlıklarını tamamladı.

Her yıl bir temaya dikkatleri çeken Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl İçin belirlemiş olduğu “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aynı zamanda vatanımızın da geleceği olduğunu ön plana çıkarıyor.

Toplumumuzun büyük bir kesiminin dini bilgileri okul sonrası Yaz Kuran Kurslarında aldığı ve bu bilgilerle dini hayatını şekillendirdiği yapılan istatistiklerde açıkça ortaya çıkıyor.

2012 yılına kadar 5. sınıfı bitirmemiş öğrencilerin camiye, yaz kuran kurslarına kayıt olmasının önündeki engelin kalkmasıyla birlikte her yıl 3 milyonu aşkın çocuk artık yaz kuran kurslarında temel dini bilgiler ile birlikte Kur'an-ı Kerimi öğrenme imkânına kavuştu.

Yaz Kuran Kurslarının Örgün Eğitime Faydası
Yaz Kur’an Kurslarına katılan çocuklar kış döneminde devam ettikleri okullarında özellikle Kur’anı Kerim ve din derslerinde daha başarılı oluyor. Öğrencilerin Yaz Kuran Kur’an Kurslarında aldıkları temel dini bilgiler ve Kur’an dersleri okul döneminde ciddi manada destekleyici etki gösterirken bu derslere ayırması gereken zamandan da tasarruf ederek diğer derslere daha fazla vakit ayırabilmelerine imkân tanıyor.

-Ağaç Yaş İken Eğilir-
Günümüz iletişim çağının getirdiği birtakım erişim imkânları ve bu imkânların ortaya çıkardığı dijital tembellik eğitim alanında da bazı olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor. İbadi konularda özellikle ezber gerektiren hususlar ilerleyen yaşlarda imkânsız hale gelebiliyor. Bu bakımdan çocukluk döneminde alınacak sistemli bir eğitimle bu kazanımlar elde edilebiliyor.

Yaz Kur’an Kursları Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor?
Diyanet İşleri Başkanlığımızca 81 il ve 957 İlçede bu sene Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran pazartesi başlayıp 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Daha önce kur sisteminin uygulandığı Yaz Kur’an Kurslarında bu sene kur sistemi kaldırılarak dönem uygulamasına geçiliyor. İki dönem halinde uygulanacak program çerçevesinde yaz tatili için şehir değiştirmek durumunda kalan öğrenciler de gittikleri yerde kayıt olabileceklerdir.

-Ders Materyalleri Yenilendi-
Daha önce Dinimi Öğreniyorum 1-2-3 kitapları kur esasına göre hazırlanmış ve uzun yıllar kullanılmıştı. Taşradan gelen talepler doğrultusunda Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalar neticesinde Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitabı isimli iki yeni kitabı tüm öğrencilere ücretsiz dağıtacak.

Bu vesileyle tüm öğrencileri Yaz Kur’an Kurslarımıza bekliyoruz...