14.06.2018

Müftülüğümüz Tarafından Esnafımıza Diyanet Aylık Dergi Hediye Edildi

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından Diyanet Aylık Dergisinin tanıtımını yapmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ilçemiz genelindeki esnaflarımıza Diyanet Aylık Dergisi, Diyanet Aile Dergisi ve Diyanet Çocuk Dergisi hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her ay yayınlanan Diyanet Aylık Dergisinde dinî, kültürel, sanatsal ve tarih içerikli bir çok güncel bilgi yer alıyor.

Esnafımız ise bu anlamlı hediyeden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze teşekkürlerini ilettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, dergicilik alanında 1950’lere uzanan bir tecrübeye sahiptir. Süreli yayınların toplumu din konusunda aydınlatmadaki fonksiyonunu göz önünde bulunduran Başkanlığımız, bu heyecanı 1956’da ilk kez Diyanet İlmi Dergi’yi yayınlayarak başlamıştır. 1968’de Diyanet Gazetesi, 1978’de Diyanet Çocuk Dergisi ve ardından 1991’de Diyanet Aylık Dergi ve 1999’da yayın hayatına başlayan Diyanet Avrupa Dergisi ile bu heyecan katlanarak devam etmiştir. Buna bir de 2013 yılında iki ayda bir, 2014 yılından itibaren de her ay düzenli olarak neşredilmeye başlayan aile dergisi katılmıştır.

1956 yılında “Diyanet Mecmua” ismiyle senede bir defa neşredilmek üzere yayın hayatına başlayan ve bugüne kadar önemli çalışmaların yayınlandığı Diyanet İlmi Dergi, 1962 yılı Haziran ayından itibaren üç aylık dönemlerde yılda dört sayı olarak neşredilmiş ve 2003 yılında Yüksek Öğretim Kurulunun "Hakemli Dergi" tanımına uygun olarak yayınlanmaya devam etmişti. 08.05.2015 tarihinde alınan kararla 2013 yılının ilk sayısından itibaren uluslararası EBSCO HOST ve ulusal TÜBİTAK ULAKBİM veri tabanları tarafından indekslenmeye başlamıştır.

Diyanet İlmi Dergi yayın hayatına başladığı günden itibaren akademik ve kültür hayatımızda yankı uyandıran Kur’an, Gazali, Mehmet Akif, İbn Sina, Serahsi, Elmalı ve Farabi gibi 16 adet özel sayıyı okuyucularının beğenisine sunmuştur.

Diyanet hizmetlerinin daha etkili ve verimli olabilmesi için personelimize dini ve mesleki genel kültür kazandırmak ve halkımızı dini konularda aydınlatmak amacıyla ilk olarak 22 Kasım 1968 tarihinde yayın hayatına giren Diyanet Gazetesi, 1991 yılından itibaren Diyanet Aylık Dergi ismiyle farklı bir logoyla yayın hayatına devam etmiştir.

1978 yılında süreli yayınlar ailesine katılan Diyanet Çocuk Dergisi yaklaşık 27 yıllık süre zarfında çocukların uykularına eşlik eden bir başucu kaynağı olmuştur. Diyanet Çocuk Dergisi okuyarak büyüyen anne babalar bugün çocuklarına Diyanet Çocuk Dergisi okumaktadır. Çocukların din eğitimine katkı sağlamak ve onların dünyaya bakış açısını geliştirmeyi gaye edinen Diyanet Çocuk Dergisi bir gökkuşağı gibi nesilleri birbirleriyle buluşturan bir değer olarak günümüze kadar var olagelmiştir. İçeriğinde yer alan karikatür, hikâye ve bulmaca ve görsellerle sadece çocukların hayal dünyasını geliştirmek ve onların zihin dünyasını inşa etmek gibi mühim bir görevi icra etmekle yetinmeyen Diyanet Çocuk Dergisi ahlaktan tarihe kadar geniş bir yelpazede belirlediği gündem konularıyla ülkemizin geleceğini aydınlatan bir kandil misyonu üstlenmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın süreli yayınları arasında ayrıca Diyanet Aile Dergisi de yer almaktadır.