11.06.2018

Kadir Gecesi Programına Bayanlardan Yoğun İlgi

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından İlçemiz Merkez Camii’nde bayanlara yönelik Kadir Gecesi özel programı düzenlendi.

Programa Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esma AYDIN, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda hanım cemaat katıldı.
Merkez Camii’nin alt ve üst katının ise tamamıyla dolduğu görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, “Kadir Gecesi’nin anlam ve Önemi” konulu vaaz ile devam etti.Program kapsamında şiirler okundu, dini bilgiler yarışması düzenlendi, ilahiler seslendirildi ve okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.
“Kadir Gecesi’nin Anlam ve Önemi” konusunda katılımcılara vaaz eden Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, Kadir Gecesi’nin nasıl fırsata dönüştürüleceği hususunda önemli tavsiyelerde bulundu.

KOÇ, sohbetinde “Kadir Gecesinin kadrini yücelten, Kur’an-ı Kerim’in rahmet yüklü evrensel mesajlarının bu gece inmeye başlamasıdır. Bu nedenledir ki, Kadir Gecesinin değerini, kadrini, yüceliğini, büyüklüğünü ve mübarekliğini insanlığı karanlıklardan kurtaran Kerim Kitabımızda aramalıyız. Ve bu gece dünya semasına inen Kur’ân’ı yeniden kalbimizin semasına indirmeliyiz. Geliniz, bin aydan daha hayırlı olan bu geceyi bir fırsat olarak değerlendirelim. Günahlarımıza tövbe ederek hayatımızı gözden geçirelim, muhasebemizi yeniden yapalım. Kur’an’a iman eden müminler olarak Kadir Gecesi vesilesiyle Kur’an’la yeniden yüzleşelim. Yaşam süreçlerimizi Kur’an ufkundan bir daha gözden geçirelim.” Dedi.

KOÇ, kalabalık hanım cemaat tarafından ilgiyle takip edildi.

Program esnasında bayanların sordukları, merak ettikleri sorular da cevaplandırıldı.

Program, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esma AYDIN’ın Ramazan Ayı boyunca İlçemizde okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yapmasıyla sona erdi.

Duanın ardından vaaz esnasında sorulan sorulara doğru cevap veren hanımlara çeşitli hediyeler verildi.

Program iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.