30.05.2018

Yaz Kur'an Kurslarımızda Görev Alacak Öğreticilerimize Seminer Verildi

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı Cami ve Kur’an Kurslarımızda 25 Haziran 2018 Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları öncesi, Kurslarımızda görev alacak olan personelimize yönelik seminer düzenlendi.

Seminere İlçe Müftü V. Muhammet Akif TUNÇ’un yanı sıra V.H.K.İ Fatih YILDIRIM, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz katıldı.

Çarşı Cami Müezzin Kayyımı Mesut BAYLAK’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer,V.H.K.İ Fatih YILDIRIM’ın açış konuşmasıyla devam etti.

Seminer’e konuşmacı olarak ise Alanya Müftülüğü Şube Müdürü Murat DEMİRHAN, Akseki Müftülüğü Vaiz Rıdvan ŞAHİN, Manavgat Müftülüğü Uzman İmam Hatip Hasan Hüseyin KAYA, Alanya Müftülüğü Vaiz Lokman YILMAZ ve Müftülüğümüz Uzman Vaizi Ayşe KOÇ konuk oldu.

Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen seminerde Akseki Müftülüğü Vaiz Rıdvan ŞAHİN tarafından “Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri”, Alanya Müftülüğü Şube Müdürü Murat DEMİRHAN tarafından Din Öğretiminde Pedagojik İlkeler ve Yaz Kur’an Kurslarında Sosyal Etkinlikler ve Rehberlik”, Manavgat Müftülüğü Uzman İmam Hatip Hasan Hüseyin KAYA tarafından “Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik, Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim”, Alanya Müftülüğü Vaiz Lokman YILMAZ tarafından “Yaz Kur’an Kurslarına Yönelik Din Eğitiminde Temel İlkeler, Sınıf Yönetimi”, Müftülüğümüz Uzman Vaizi Ayşe KOÇ tarafından ise “Çocuk İlmihal ve İstismarı, Çocuklarla Mahremiyet Eğitimi” konularında sunum yapıldı.

Seminerde görevli personel tarafından “Yaz Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği, Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterileceği, Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacağı,
Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde
Bulundurulacağı, Eğitim-öğretim ortamı, öğretici vb. şartların uygun olması
durumunda yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin birlikte eğitim-öğretim görmelerinin sağlanacağı, Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin bilgi seviyelerinin göz önünde bulundurulması gerektiği, buna göre; imam-hatip lisesine devam eden öğrenciler ile örgün eğitimde seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini alan öğrencilerin hazırbulunuşlukları dikkate alınarak bilgi seviyelerine uygun olarak eğitim görmelerinin sağlanması gerektiği, Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken birlik beraberlik konulu âyetler mealleri ile
birlikte okunacak ve dinimizin birlik beraberlik anlayışı çocuklara
kazandırılmaya çalışılacağı, Derslerde Hz. Peygamber’in konuyla ilgili
hadislerine yer verileceği, Dini bilgiler dersinde ibadetlerin birlik ve
beraberliğimize katkısına vurgu yapılacağı, Vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes vb. etkinlikler ile şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenleneceği, 15 Temmuz günü öğrenci ve velilerin katılımıyla şehitlerimizi anma merasimi düzenleneceği, merasimlerde vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik konularına vurgu yapılacağı,Çocuklara her hafta bir ayet ve hadis öğretileceği vb.” konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Seminer iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.