12.03.2018

KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz ve Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar" konulu konferans programı Öğretmenevinde gerçekleşti.

Eğitimci-Yazar Musa MERT’in konuşmacı olarak katıldığı programa İlçe Müftü V. Muhammet Akif TUNÇ, Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus KOÇ, Müftülük Personelimiz, İlçemizde görev yapan İmam-Hatiplerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, Öğretmenler, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program ilk olarak Gürçam Mahallesi Cami İmam Hatibi Muhammet KALYONCU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Eğitimci-Yazar Musa MERT’in "Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar" konulu konferansı ile devam etti.

MERT konferansında Peygamberimizin doğum yılını, ölüm yılını, kaç yıl peygamberlik yaptığı gibi bilgileri bilmekle O’nun tam manasıyla tanınmış ve örnek alınmış olunamayacağını ancak gündelik hayatımızda bir durumla karşılaştığımızda Peygamberimiz olsa nasıl davranırdı şeklinde kendimizi sorgulayarak ve o şekilde hareket ettiğimiz takdirde O’nu tam manasıyla anlamış ve örnek almış olabileceğimizi, Çocuklarımıza Peygamberimizi anlatırken çizgi filmlerdeki hayali kahramanlar gibi değil; Peygamberimizin de bir insan olduğu bilinciyle abartıya kaçmadan olduğu gibi anlatmamız gerektiğini, Peygamberimizin olağanüstü güçleri olan değil; örnek alınsın diye bir insan olarak gönderildiğini bilmemiz gerektiğini, yaşanamaz bir din örnek alınamaz bir Peygamber anlatımından mutlaka kaçınmamız gerektiğini, çocukların karakterlerinin altı yaşına kadar büyük oranda yerleştiğini bu süre içerisinde anne babaya büyük görevler düştüğünü, anne babanın söz ve davranışlarının uyumluluk göstermesinin çocukların karakterlerinin yerleşmesinde etkili olacağını, yalan söylenen bir ailede çocukların da rahatlıkla yalan söyleyebileceğini, Peygamberimizin ahlakının Kur’an-ı Kerim olduğunu ve Kur’an-ı Kerim dışında hiçbir kitaba mutlak doğrudur denilemeyeceğini ve hata bulunma ihtimalinin her zaman olabileceğini ifade etti.

Katılımcıların ise Musa MERT’i dikkatli bir şekilde dinledikleri ve konferanstan oldukça memnun kaldıkları görüldü.

Konferans’ın ardından ise İlçe Müftü Vekili Muhammet Akif TUNÇ tarafından günün anlam ve önemine binaen Eğitimci-Yazar Musa MERT’e çiçek takdimi yapıldı.

Sunuculuğu Müftülüğümüz VHKİ Fatih YILDIRIM’ın yaptığı konferans, Eğitimci-Yazar Musa MERT’in "Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar" adlı kitabını imzalamasıyla sona erdi.