11.02.2018

KAVAKLI’NIN KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen " Çocuğumu Ahlaklı ve Zeki Yetiştiriyorum" konulu konferans programı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. düzenlenecek.

Eğitimci-Yazar Ali Erkan KAVAKLI’nın konuşmacı olarak katıldığı programa başta İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA olmak üzere, bazı Daire Amireleri, Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus KOÇ, Müftülük Personelimiz, İlçemizde görev yapan İmam-Hatiplerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program ilk olarak İstiklal Marşımızın okunması ve Gürçam Mahallesi Cami İmam Hatibi Muhammet KALYONCU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın açış konuşması ile devam etti.

YALÇINKAYA yapmış olduğu açış konuşmasında Yavrularımızı Kur’ân ve sünnetten beslenen iman şuuruyla, ibadet sevgisiyle ve ahlak bilinciyle yetiştirmenin hepimizin vazifesi olduğu, Onların iyi birer insan, örnek birer mümin olmasının hepimizin gayesi olduğunu, Rabbimizin emaneti olan ciğerparelerimizin, Allah’ın rızası doğrultusunda yaşayan nesiller olarak yetişmelerinin bizlerin sorumluluğunda olduğunu asla unutmamamız gerektiğini belirtti.

YALÇINKAYA’nın açış konuşmasının akabinde ise Mehmet Yasin DİNÇ’in seslendirmiş olduğu şiir ise katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Program daha sonra Eğitimci-Yazar Ali Erkan KAVAKLI’nın " Çocuğumu Ahlaklı ve Zeki Yetiştiriyorum" konulu konferansı ile devam etti.

KAVAKLI konferansında beynin sınırsız öğrenme yeteneği olduğunu, her bireyin beyninin kendine özel olduğunu, Allah’ın her bir bireyi zeki ve dahi bir şekilde yarattığını, bilginin de sürekli olarak beyni geliştirdiğini ifade etti. Ayet ve hadislerden örnekler de veren KAVAKLI, Hz. Peygamber (sas)’ın hayatının yanı sıra çocuklarına ve torunlarına nasıl davrandığı ile ilgili çeşitli örnekler üzerinde durdu. Çocuklara güzel örnek olmanın önemli olduğunu vurgulayarak en önemli örneğin onlara davranışlarımızla örnek olmamız gerektiğini belirtti. Çocukların zekasının da ne kadar geliştirilirse o kadar ileri bir seviyeye ulaşacağını, bu yüzden de çocuklara zaman ayırarak özellikle ilgilenmek gerektiğini ifade etti.

KAVAKLI ayrıca Almanya'da bulunduğu 6 yıllık süre içerisinde yaşadıklarından ve eğitim konusundaki izlenimlerinden de kesitler sundu. Öğretmenlik yaptığı dönemlerdeki tecrübelerini ve yaşadıklarını da katılımcılarla paylaştı.

Katılımcıların ise KAVAKLI’yı dikkatli bir şekilde dinledikleri ve konferanstan oldukça memnun kaldıkları görüldü.

Konferans’ın ardından ise İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA tarafından günün anlam ve önemine binaen Eğitimci-Yazar Ali Erkan KAVAKLI’ya çiçek takdimi yapıldı.

Sunuculuğu Müftülüğümüz VHKİ Fatih YILDIRIM’ın yaptığı konferans, Eğitimci-Yazar Ali Erkan KAVAKLI’nın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.